Så gick dagen med mat och träning!

Idag har varit en bra dag. Tyvärr är jag inte igång riktigt med promenaderna efter flytten. Det ÄR skillnad att bo mitt i stan och komma ut på Kungsholms strand efter en minuts promenad, och att bo i ett bostadsområde i en närförort. Inte riktigt lika mysigt att ta en promenad, även om jag kommer till sjukt mysiga områden om jag går i typ tio minuter åt nästan vilket håll som helst (vårt kvarter är också jättemysigt men inte lika händelserikt som stan så klart). Fast mest handlar det om att jag inte har fått riktigt rutin på promenaderna sedan vi flyttade för tre veckor sedan. Nåväl!  Idag åt jag min favoriträtt, en otroligt god halloumisallad. Jag har börjat ha i saker som babyspenat, rödkål, rödlök och andra lite mer smakrika råvaror. Det mättar bättre också.

Det bästa i världen är den här lilla tjocka katten som ligger och vilar nära sin leksak, råttan får ju liksom inte smita sin kos! I bakgrunden syns den ännu ommonterade soffan.

På eftermiddagen körde jag som sagt ett hårt pass med min PT, som jag skrev lite mer om tidigare idag. Och till middag provade jag något för mig helt nytt:BLOMKÅLSPIZZA! Med mozzarella, ägg och riven blomkål i pizzadegen i stället för mjöl och annat jox. Och fy tusan så gott det blev. Jag hade champinjoner och paprika på men det kan givetvis varieras i oändlighet. Möjligen en ganska ful bild men smaken var desto smarrigare!

Ibland blir jag alldeles tagen av utsikten från vår nya lägenhet. Jag behövde inte ens något filter på den här bilden.  Till mellanmål idag åt jag en banan både på förmiddagen och eftermiddagen. Just nu  är jag APhungrig men ska stå emot, det handlar bara om att jag inte har ätit så här bra på sistone och magen måste få krympa en smula!

Hur har dagen gått för er andra som kämpar?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så gick dagen med mat och träning!

 1. Anna skriver:

  Såg en klok kommentar på FB gällande liknande kommentar om hunger:

  ”Tror att din hunger beror på att det fel balans mellan de olika näringsgrupperna fett, protein och kolhydrater. Du äter för mycket eller för lite ur någon av grupperna så din hjärna blir inte nöjd. Någonting i din mat triggar beroendehjärnan, kan vara stärkelse, rotfrukt, tomat, surrogatmat (exvis bön pasta) för lite fett, nötter, mejerier……”

  Egengjord tomatsås eller köpt färdig? Kolla i så fall på innehållsförteckningen, där kan finnas en hel del socker fast med andra namn 😉

  Ser väldigt god ut din pizza! 🙂

 2. Jessica skriver:

  För mig gick det inte så bra igår, eller de senaste två veckorna. Men jag kämpar inte med nån övervikt, så jag är förlåtande mot mig själv.
  Däremot kämpar jag med välmående och mår inte bra när jag äter för dåligt. Blir trött och deppig. Igår tog jag mig däremot igenom ett yoga-pass, vilket jag kämpar med. Har upptäckt att jag är extremt svag och stel så det är svårt att ta sig igenom minsta nybörjarpass. Där kämpar jag för att inte ge upp!

  Idag började jag morgonen med banan- och avokadoyogurt toppat med pumpafrön och solroskärnor. Till det ett kokt ägg och svart kaffe. Hoppas resten av dagen fortsätter lika bra.
  Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s