Iris Apfel – eller att gå sin egen väg

Alltså hörni, denna kvinna! Hur har jag kunnat missa henne? Hon är över 90 år. Hon har en stil som får min maximalism att framstå som ljummen mjölk i jämförelse. Och hennes levnadsglädje och kärlek till sin man och till mode är helt otroligt smittsam och inspirerande.

För er som har netflix rekommenderar jag omedelbart att se dokumentären ”Iris” (nä, jag är inte sponsrad men kan inte låta bli att tipsa). Där får vi möta Iris i olika situationer och hon berättar om sin minst sagt originella stil. Vi får se hennes olika hem och alla galna prylar hon äger och älskar. Ibland kan jag känna att samtiden är alltför tom på verkliga original, så när jag väl hör talas om en person som kör sitt eget race så blir jag alltid lika inspirerad.

Även om jag inte vill börja ha tio tunga armband i trä på samma gång så är det något annat som inspirerar mig: Det där med att faktiskt gå sin egen väg. Det är ju ett begrepp som är söndernött av självhjälpsindustrin idag och därför känns det lite klyschigt att ens använda det uttrycket. Men om vi stannar upp och verkligen tänker på vad det innebär så behöver det ju som sagt inte betyda att man har en flippad klädstil. Det kan vara så enkelt som att man inte stannar kvar i en situation eller relation som man inte trivs i. Det kan vara att man kör på med det man brinner för, för att man liksom bara måste. Jag tänker att det är vad jag gör med min tjänstledighet (som går alldeles för fort och varar till den sista februari). Jag unnar mig själv några månader av att faktiskt ta mitt skapande på fullt allvar. Jag har aldrig känt att jag passat in i olika sammanhang och då är det ju jobbigt i längden att ändå försöka PRESSA sig in i dem med våld. Jag försöker att alltid vara noga med att känna efter, att aldrig låta dagarna bara gå och gå i en skavande tillvaro. Tillvaron ska ju inte skava i det här pyttelilla jordelivet vi har fått (särskilt om man, som jag, tror på noll procent afterlife).

Jag blev väldigt inspirerad av Iris helt enkelt. Vilken madame!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s