Narcos

Som jag tidigare har skrivit om så är jag en riktig teveseriejunkie om jag inte begränsar mig. Oftast numera så begränsar jag mig rejält, eftersom det är en sådan tidsåtgång på att kolla på teveserier. Och det kan kännas lite meningslöst att slösa bort timmar på att kolla på serier även om det också kan ge mycket förstås. I form av insikter, inspiration och så vidare. Kvalitetsserier är ju som annan kultur tänker jag. Ändå kan jag ha svårt att begränsa mitt tittande om jag fastnar i en serie och därför tillåter jag mig nu sällan att totalt falla in i en serie.

Jens är inte så förtjust i serier men ibland händer det att vi hittar någon som båda gillar/kommer in i, och det har hänt den här veckan. Vi har därför sedan i typ tisdags sett alla tio avsnitt av serien ”Narcos” på Netflix. Den är baserad på händelserna kring den colombianska knarkkungen Pablo Escobar och har ett högt tempo och hög spänningshalt.

Jag har en del att invända mot serien. Till exempel har jag svårt för att det är så mycket omotiverade nakna damer, det känns som att man har med dem mer för att skapa lite sexighet än för att det verkligen har ett syfte. Jag irriterar mig vansinnigt mycket på det. Vidare har jag svårt för det emellanåt ganska detaljerade våldet. Bägge dessa ingredienser uppfattar jag som ”snaskiga” och som att de inte tillför serien särskilt mycket. Visst förstår jag att det var så mycket våld i verkligheten, men det går att visa utan att liksom visa det i detalj. Det här är nog många moderna människor vana vid i och med alla deckarserier och thrillers och sånt, men jag gillar ju inte sådant (inget i världen skulle kunna få mig att se serier i stil med CSI) och är därför heller inte så van vid allt våld.

Utöver det så tycker jag att det här är en sammansatt och verkligt spännande serie. Att den också blandas med verkliga bilder och klipp från Escobars levnad blir en återkommande påminnelse om att allt det här sjuka faktiskt har hänt på riktigt, mer eller mindre. Skådespeleriet håller hög kvalitet, likaså manuset med några få undantag. Den som är sugen på en spännande serie att dras in i bör alltså kolla in ”Narcos” snarast. Än så länge finns en säsong men ytterligare en är utlovad. Jag gissar att säsong två kommer nästa höst som tidigast.

Som alltid när jag ser en serie i hög hastighet så lämnas jag med en känsla av: Jaha, vad ska jag göra nu då? En tomhet liksom. Men den går nog över, och i vissa fall är det värt den känslan att se en bra serie!

Annonser
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s