Svart kvinna

Hörni, avsnitt sju av min podcast är här! Jag pratar med Fanna Ndow Norrby om hennes erfarenheter av att vara svart kvinna i Sverige. På många sätt är Sverige ett rasistiskt land, uppbyggt på rasistiska strukturer. Fanna delar med sig av sina berättelser och pratar om hur hon tycker att det borde vara i stället. Fanna har ett stort instagramkonto, som finns här. Hon är också aktuell med boken ”Svart kvinna” som jag själv ska införskaffa snarast. Missa inte det här avsnittet, hon har så mycket viktigt att säga. Antingen kan du prenumerera på podcasten i t.ex iTunes, Podcaster eller Acast, sök på Jessica osv. Eller så kan du lyssna direkt på avsnittet här.

Fanna tipsar om några böcker i avsnittet men vill också tipsa om boken ”Det ohyggliga arvet – Sverige och främlingen genom tiderna” av Christian Catomeris.

Annonser
Det här inlägget postades i Podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s