Minus 3.7 kilo i oktober, ÄNTLIGEN!


Dagens lunch får illustrera det här inlägget. En smarrig halloumisallad med babyspenat, stekt halloumi (fyra tunna skivor), paprika, tomat, rödlök, riven morot, pumpakärnor och en stor klick avokadoröra på salt, turkisk yoghurt, avokado och lite vitlök.

Jag vägde mig ju tidigare i veckan med positivt resultat, men som jag skrev då så var det dags för veckans vägning även idag. I vanliga fall publicerar jag bara min vikt varannan fredag här (även om jag väger mig varje) men nu är resultatet så positivt att jag inte kan låta bli!

Sedan början av oktober så har jag nämligen gått ner 3.7 kilo, från 99.6 till dagens 95.9. Äntligen händer något på vågen. Men det har liksom inte gått ”som på räls” en enda dag. Varje dag är en kamp och jobbig på många sätt, med olika prövningar. Jag tänker dock kämpa på i alla fall nu efter bästa förmåga, utan vidare löften än så.

Hur går det för er andra som kämpar?

Annonser
Det här inlägget postades i Vägning, Viktnedgång. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Minus 3.7 kilo i oktober, ÄNTLIGEN!

 1. hanna skriver:

  Åh vad glad jag blir för din skull! Jag har följt din blogg från början och det är så spännande att se de förändringar du gör steg för steg! 🙂
  Du och Din resa är viktig! Nu är jag inte alls överviktig men jag vet hur mitt tålamod fungerar och jag vettefan om jag hade orkat kämpa vecka efter vecka när jag inte sett nått resultat på vågen (alla andra goda effekter är ju såklart motivation men ändå…). Det krävs en inre styrka för att föra den kampen varje dag och sedan att skriva om det dessutom!
  Men livet är en kamp. Så är det bara, det är roligt och det är sorgesamt, men vi kämpar verkligen på. Man ska inte glömma det, hur mycket vi faktiskt kämpar på varje dag, varje timme, alla i sitt eget lilla helvete med diverse neuroser (ja men ursäkta dystopin). I mitt yrke som doktor träffar jag sjuklingar varje dag, eller nej, jag träffar människor varje dag. Och de kämpar, precis som jag och du och alla andra – för att ha det bra för vi är skapta för det, att kämpa på. Bara att vi faktiskt gör det är värd en sån otrolig kram till oss själva, resultat eller ej. Kram och trevlig helg!

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för din jättefina kommentar, Hanna! ❤ Ja jag känner igen mig i det där med att kämpa på no matter what. Kram till dig med och hoppas helgen blev fin 🙂

 2. Ann skriver:

  Vad kul! Då brukar man ju bli mer peppad också!! Jag står på samma som för tre fyra dagar sedan 85 kan dock bero på min mens som jag har. Blir peppad av detta!! 🙂

 3. Frida skriver:

  Men åh så kul – grattis!!!! Starkt jobbat!

 4. Agneta skriver:

  Jättekul! Satsa på att äta grytor som är mättande. Den nya lägenheten ser jättefin ut. Lycka till med november.Kram

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja det gäller att hitta goda grytor bara 😀 ja den är jättefin verkligen. Tack för din fina kommentar, Agneta!

 5. Josefin skriver:

  Så fantastiskt! Gläds åt dina resultat. Tog mig 18 mån att gå ner 20 kg, nu går jag inspiration till de sista 5 av dig. Tack! Lycka till

 6. Lina skriver:

  Härligt!

  Kanske är flytten en nystart!? Ny energi, inspiration och nya vanor! Även om du inte minskar i vikt kommande fredagar så håll ut ändå.

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja jag tror det kan vara lite så men ugnen har vi inte fått igång än, haha! Ja jag ska absolut hålla ut, tack för din fina kommentar. Den betyder mer än du anar! ❤

 7. malin skriver:

  oh grattis!!!! här är det 11.7 minus sen 17 augusti men haft en 3 veckors svacka o trillat hit och dit !( fast jag haft matlådor i frysen) hi hi. men nu får jag fasiken skärpa till mig hade tänkt mig 20 kg minus sammanlagt till jul men känns rätt svårt att tro jag fixa det 2 målet dit!

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh men bra kämpat ändå. Jag har som mål att väga 89 kilo till jul men om jag väger 92 då så är jag också nöjd. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s