Höstig allt-i-ett-gryta

Idag lagade jag en härlig gryta till middag. Den är lättlagad och smarrig, dock har den en ganska distinkt smak så efter ett antal gånger finns en tendens att man tröttnar på smaken. Kryddorna går förstås att variera, vilket jag garanterat kommer göra nästa gång jag lagar den. Men här kommer originalreceptet, typ fyra portioner:

500 g mager nötfärs (quornfärs går lika bra för den som föredrar veggie)
1 finhackad gul lök
100 g champinjoner i skivor
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk kanel
2 morötter i bitar
1 liten purjolök i skivor
2 dl röda linser
salt och peppar

Bryn färsen smulig och löken gyllene i lite olja på ganska hög värme. Häll över i en stor gryta. Bryn champinjonerna och häll över i grytan med köttfärsen. Blanda ner krossade tomater, vatten, timjan och kanel. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt sedan morötter, purjolök, linser och koka i ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Jens åt ris till sin portion men själv åt jag grytan som den var. Eftersom den innehåller en del grönsaker så skippade jag sallad till och nöjde mig med ett gäng stora gurkbitar i stället.

MUMS!

Har någon tips på fler goda grytor till höstmörkret?

Annonser
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höstig allt-i-ett-gryta

  1. Marianne skriver:

    En god och mustig bourgignon är perfekt nu

  2. Du som är så duktig och motiverad, hur går det med resultaten, märker du skillnad?
    topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s