Bäva ej, ett nytt podcastavsnitt är på gång

Ni som lyssnar på min podcast – ett avsnitt är klart och klippt och inspelat men lite försenat. Jag vet inte vad som har hänt men hoppas att det kommer upp i helgen eller senast måndag. Så länge får ni gärna lyssna på de som finns här eller i appar som Podcaster, Acast, iTunes osv.

I det första avsnittet, Tjock och nöjd med det, pratade jag med Fancy Frida Nordin. Hon blev sams med sin tjocka kropp tack vare burlesk och idag är hon en förebild för många andra. Hon driver också t.ex gruppen Fancy fatshion på Facebook, där man kan sälja och köpa kläder i större storlekar.

I det andra avsnittet, Reklamen och idealen, pratade jag med inspirerande Christina Knight, creative director som har jobbat många år i reklambranschen. Vi pratade om hur reklamen säljer drömmar och ofta ouppnåeliga ideal och hur hon ser på kreatörers ansvar för det. Vi pratade också om hennes bok Mad women, och mycket annat spännande och viktigt.

I det tredje avsnittet, Går det att träna lagom? så pratar jag och PT:n Maria Gelinder om hur man kan få ett sunt och hållbart förhållande till sin träning och om hälsohets och annat.

I det fjärde avsnittet, Att byta grejer, träffade jag Ingelie Walldén och pratade om byteshandeln som blir alltmer populär (och som jag själv är väldigt aktiv i). Vi pratade också om second hand-kulturen generellt, som hon är kritisk till av olika skäl. Ingelie lever själv väldigt minimalistiskt – i kontrast till hur jag lever – och det blev en intressant diskussion kring det.

I det femte avsnittet, Kroppspanik eller kroppspositiv, pratar jag och Julia Skott om just det som ämnet antyder. Vår kollektiva kroppspanik, vad det innebär att ha en kroppspositiv inställning, skönhetsideal genom tiderna, BMI som måttstock för någons hälsotillstånd och även Julias personliga förhållande till sin kropp och hälsa. I det här avsnittet blev ljudkvaliteten också avsevärt bättre än i tidigare avsnitt eftersom Julia hjälpte mig lite med den tekniska biten!

Jag meddelar så fort det sjätte avsnittet finns att tillgå förstås!

Annonser
Det här inlägget postades i Podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s