Kroppspanik eller kroppspositiv

Hörni, ännu ett avsnitt av podcasten är här. Om du inte har upptäckt min podcast än, gör det nu! Jag träffar en klok person i varje avsnitt och det är perfekt att lyssna på den medan du tränar, promenerar, är på väg till jobbet, diskar eller innan du ska somna. Det här senaste avsnittet är jag nog lite extra stolt över.

Här träffar jag Julia Skott, som är journalist och författare. Jag har följt Julia på olika ställen i många år men aldrig träffat henne förrän nu: Alltså vilken otroligt smart människa! Vi pratade om kroppspanik eller kroppspositiv, om skönhetsideal genom tiderna, om hur hon tycker man kan tänka kring kropp och skönhetsideal, om BMI som måttstock för någons hälsa och mycket mycket annat. Samtalet är omöjligt att sammanfatta i all sin inspiration och klokhet så ni måste helt enkelt lyssna.

Vi nämner bland annat bloggen Kroppsbilder, där olika privatpersoner fick skicka in bilder på sina kroppar för att vi ju bara ser en typ av kropp i det offentliga rummet. Den bloggen finns här. Julia har också en podcast, Rättavigt, som handlar om stickning. Den hittar du här.

Julias läsvärda bok ”Kroppspanik” finns i nätbokhandlar (t. ex här) och på bibliotek.

Podcastavsnittet finns här för dig som inte har någon bra app. Annars, sök på ”Jessica osv” i iTunes, Acast eller Podcaster och börja prenumerera direkt!

Annonser
Det här inlägget postades i Podcast, skönhetsideal. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kroppspanik eller kroppspositiv

  1. The Futurista skriver:

    Vad harligt att du gjort ett podcast avsnitt om ett sa viktigt amne! Det hander mycket i samhallet just nu gallande skonhetsidealen, jag blir glad varje gang jag ser nagon ta upp amnet i media. 🙂 Jag tror att en positiv forandring ar pa gang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s