Dansa för Stina

Alltså, hörni. Stina Wollter, vilken ljuvlig kvinna hon är! För den som inte har instagram så ska jag förklara vad som har hänt.

Minns ni för några veckor sedan, när Katrin Zytomierska var med i Malou (jag skrev så här då i bloggen) och pratade illa om tjockisar? Sedan var Lady dahmer och Apansattigranen med dagen efter och gav sin syn på det, alltså att det måste vara ok att vara tjock. Och jag jublade och fällde en tår i soffan eftersom jag hade blivit så lycklig om sådana personer fanns i det offentliga rummet när jag var tonåring. Jag skrev också ett öppet brev till Katrin Z på instagram:

”Kära Katrin. Om du såg mig på stan skulle du säkert tänka att jag aldrig rörde på mig och inte visste ett skit om kost. Jag väger nämligen 98 kilo till mina 162 cm. Sanningen är dock den motsatta precis som för så många andra tjockisar. Jag har jojobantat sen jag var 13 år. Jag vet precis hur man ska äta för att gå ner i vikt men övervikt har ofta annan och djupare problematik i grunden. Jag tror få överviktiga bara är lata och inte bryr sig (men är de det så har de all rätt att vara det utan att få mindre respekt än någon annan). Igår åt jag väldigt bra och nyttig mat hela dagen, jag tränade dessutom ett stenhårt pass. Idag ska jag gå på streetdance och på lördag på ett annat pass. Jag promenerar en timme nästan varje dag. Jag rör mig alltså ganska mycket och vet en hel del om kost. Jag har ständigt nya projekt på gång och känner lycka varje dag i mitt liv. Apropå att du menar att ingen tjock person kan vara lycklig. Jag är inte vad många skulle kalla för lat. Ändå tar du dig rätten att spy galla över mig och alla andra tjocka kvinnor (och män) och sedan inte ta debatten utan fortsätta som vanligt. Det är sådana som du som gör att unga tjejer får ätstörningar och en skev självbild. Om man säger sig jobba med hälsa har man också ett ansvar att läsa på om övervikt, att läsa på om hur ätstörningar fungerar och inte bara sitta och hata utan någon som helst kunskap bakom hatet. Hoppas att du får många fler sådana här berättelser och att det får dig att omvärdera din syn på tjocka personer. Jag tror på att sprida kärlek och inte hat. Man mår mycket bättre då. Bästa hälsningar, Jessica.”

Katrin bad om ursäkt i sin blogg efter den enorma kritikstorm som kom mot hennes uttalanden, dock först efter flera dagar då hon bara ignorerade det. Jag lyssnade på klippet med henne igen och tycker inte att ursäkten förklarade de saker hon sa. Hursomhelst, allt det här ledde till något helt fantastiskt! Nämligen en hel mängd människor som lägger upp klipp när de dansar, oavsett kroppsstorlek. Detta för att Stina Wollter brukar lägga upp dansfilmer på sin instagram trots att hon inte ser ut som de skeva idealen vill att man ska se ut. En dansfilm visades i Nyhetsmorgon och Katrin kommenterade Stinas utseende negativt. Ni får läsa förra inlägget för att bli mer insatta om ni har missat hela debatten. Hursomhelst: För att överösa Stina med nätkärlek så har dansfilmerna bara fortsatt komma, det är helt underbart! Kolla på hashtaggen #dansaförstina på instagram så ser ni själva. Jag gillar inte att dansa förutom på typ streetdance-pass, men ville ju inte vara sämre. Så jag lät mina teckningsflickor dansa i stället.

Det här känns så positivt och hoppingivande, som att hundratals kvinnor och tjejer håller på att välta en gigantisk sten som har hindrat oss från att trivas med oss själva.

Puss och kärlek till er alla, nu ska jag jobba lite och sedan fixa mina ögonbryn och träna och promenera och laga nyttig mat och göra en podcastintervju. Puh! I morse kom flyttkartongerna, 50 stycken. De är ganska påtagliga på våra 38 kvadrat om man säger så. Mindre än två veckor kvar, ih!

Jag heter @jessicaosv på instagram.

Annonser
Det här inlägget postades i skönhetsideal, Teckningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s