Massa bilder från den här ljuvliga dagen!

Jag tjuvstartade redan igår genom att rita lite. Jag och Jens har ett gemensamt projekt med dikter och teckningar, där jag står för det senare, och den ovan passar perfekt till just det projektet. Igår skrev jag lite om hur min tjänstlediga tillvaro kommer struktureras och idag blev liksom alldeles perfekt ur den aspekten så jag kan inte låta bli att berätta om spektaklet!

Jag gick upp tidigt och åt min sedvanliga frukost med fiberhavregrynsgröt, blåbär, pumpakärnor och mjölk och kanel. I vanliga fall äter jag alltid framför min laptop och kollar på någon teveserie eller Aktuellt eller så, men idag åt jag medvetet vid köksbordet. Jag måste öva på att vara lite närvarande när jag äter så att jag inte bara slänger i mig maten utan att känna smak. Måste ju lära mig att bli mätt och hantera mina hungerkänslor på ett konstruktivt sätt. Det slutade med att jag kollade instagram samtidigt, men då slutade jag åtminstone när jag hade ätit klart!

Det var en ljuvlig morgon och full av glädje gick jag ut på en rask powerwalk på Kungsholms strand med podcast i lurarna. När jag kom hem tvättade jag håret och gjorde kaffe, sedan körde jag igång förmiddagens pass med skapande! Jag kommer variera lite mellan att rita och skriva beroende på vad jag känner för. Idag ritade jag fyra teckningar under förmiddagen, två till mitt och Jens projekt och så två andra.

På förmiddagen åt jag ett äpple, annars körde jag på i tre timmar. Så sjukt mysigt och inspirerande!

Den här tjänstledigheten betraktar jag som en gåva till mig själv. Jag har ju andra jobbuppdrag men det faktum att det mesta kan göras från hemmet gör att allt blir mycket lättare för mig. Gåvan består i tid att skapa och tid att vara hälsosam.

Till lunch åt jag rester av gårdagens middag: Potatis i ugn med avokadoröra, köttfärsbiffar och enkel sidosallad. I ärlighetens namn var jag faktiskt inte helt mätt efteråt men det är ju för att magsäcken är så utspänd efter förra veckans förlustelser i Tranås, så jag får ha tålamod i några dagar så blir det nog bra sedan. Efter lunchen drack jag kaffe på innergården med Jens, innan det var dags för eftermiddagspasset. Jag klippte nästa podcastavsnitt, svarade på massa mejl, planerade massa saker jag inte planerat som jag skulle, bloggade, och jobbade lite med distansbreven. Till mellanmål åt jag lite mandlar och en banan.

Senare på eftermiddagen mötte jag upp min bekanta Helena Dahlgren, en otroligt inspirerande och härlig bokmänniska som bloggar här. Vi pratade om böcker, kallprat (eller hur man gärna slipper kallprat), hälsohets och massa annat. Det blev alltså ytterligare en timmes promenad för mig och med allt prat sa det bara vips och sen var vi tillbaka där vi startade och jag var full av kraft och inspiration. Helena påminde mig om den podcast som hon och Marcus Stenberg har. Ett eget rum, heter den. Jag insåg att jag har glömt bort den på sistone och har nu laddat ner massa avsnitt i iTunes för att lyssna ikapp mig. Bokoholism när den är som allra ljuvligast.

Jag är osedvanligt o-fotogenisk idag men svartvitt gör det hela lite bättre, tänker jag. I morgon ska jag klippa mig, och det är precis vad man behöver ibland. Särskilt när man, som jag, gör det typ två gånger per år..!

Till middag blev det faktiskt en pastarätt men jag tog mindre portion än jag brukar och med all motion och bra mat så betraktar jag det här ändå som en väldigt lyckad dag! Längtar redan tills i morgon, även om morgondagen får lite annat upplägg.

Hur har ni haft det?

Följ mig gärna på instagram.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Massa bilder från den här ljuvliga dagen!

  1. Ann skriver:

    När jag ser det svart vita kortet på dig ovan så tycker jag bara att du är enormt vacker, lite gammaldags så där, som på gamla kort. Jag tycker inte i huvudtaget att du ser ut att vara väldigt över viktig ens. Jätte fint kort tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s