Jessica osv podcast, avsnitt tre: Går det att träna lagom?

Nu, mina vänner, så är tredje avsnittet av min podcast ute! Det blev ett lite kortare avsnitt den här gången men väldigt intressant om jag får säga det själv. Jag pratade med Maria Gelinder som är personlig tränare, om en fråga som känns aktuell i vår tid: Går det att träna lagom?

Ibland känns det som att hela samtiden är så himla av eller på med träning. Vi pratade om det och Maria tipsade om hur man kan tänka och hur hon tror man kan få ett sunt förhållande till sitt tränande. Följ gärna Maria på instagram.

Podcasten finns att ladda ner i iTunes, Podcaster eller Acast-appen. Det går också att lyssna på den här!

Mycket nöje och sprid gärna ordet samt säg vad du tycker i kommentarsfältet nedan! ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Podcast. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Jessica osv podcast, avsnitt tre: Går det att träna lagom?

 1. Ann skriver:

  Idag ska vi väl rapportera hur det gått i våra mål? Minus 2 kg sen sist. Kör Lchf aktivt ej strikt. Ingen träning men känner mig nöjd med 2 kg.

  • Jessica Johansson skriver:

   Som jag skrev för någon månad sen så samlar jag inte längre ihop resultaten men man får gärna rapportera i kommentarsfältet. Kul att det går så bra för dig!! ❤

 2. Ann skriver:

  Kan du inte länka till podden här som förut så slipper man ladda ner appar.

 3. Liselotte skriver:

  Bra ämne, men komplext – blir lätt att bara se en fasett av miljontals. (”Träning är ju bra för hälsan”)

  Bra att du försökte understryka det här med den psykologiska pressen (att träna ”för mycket” handlar ju inte alltid om att kroppen inte orkar, vilket ni fastnade lite vid…)

  Och om hälsohets säger jag som jag sagt förr: upplever någon sig hetsad existerar den. Kan nog inte riktigt dela Marias åsikt att alla delningar i sociala media uppstod för att ”inspirera dem som behöver” – jag har mina misstankar om ett visst bekräftelsebehov (och kanske för den egna motivationen – inte för andras. Och för medias del är det ju bara säljtänk, inte direkt godhet eller omtanke om folkhälsan…). Få jag känner som behöver träna mer blir inspirerade träningsselfies eller kvällstidningsrubriker.. (vilket Maria också säger). Min erfarenhet är att det snarare kan ge motsatt effekt! (”Det är ingen idé, dit når jag aldrig ändå”).

  Bra att du tog upp ”träning på jobbet” också, för mig är denna trend något av det mest skrämmande! Har du läst Wellness-syndromet…? De forskarna lyfter många läskiga exempel på när både integriteten överskrids och ren diskriminering sker.

  Oj, jag går nog ingång på det här ämnet lite 😉 Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s