Instagramifierad

Jag har verkligen kommit igång med instagram på sistone! Jag är ju ganska ny där, började i april eller så och första månaderna hade jag inget ordentligt internet i telefonen. Sista veckorna har jag dock börjat uppdatera åtminstone ett par gånger om dagen. Det är mest retro inredning men tanken är att det ska vara en blandning av vardag, inredning, litteratur och teckningar. Eftersom jag har så många inredningsintresserade följare så blir det dock automatiskt att jag mest dras till att lägga upp sådant. Det är också sådant jag själv mest gillar att följa på instagram. Det är en sådan inspirationskälla. Jag kan bli matt om jag kollar för mycket men får samtidigt en kick av glädje eftersom jag följer så fina konton.

Bilden ovan är från en solig söndag nyligen när jag och Jens promenerade till Moderna museet, fikade på deras innergård och sedan var på deras utställningar. Jag får alltid en sådan enorm injektion av inspiration på Moderna museet. Efteråt är jag helt slut men det är så värt det.

Det är få saker som är så fotokemiska här hemma just nu, så jag fokuserar lite på detaljerna. Som det här vackra gamla brickbandet med två brickor.

Förra veckan, när tjockisdebatten härjade, så publicerade jag ett öppet brev till Katrin Zytomierska på min instagram. Hon har skrivit och bett om ursäkt i sin blogg, men jag tycker inte det räcker med tanke på vad hon hävde ur sig i nyhetsmorgon. Brevet finns fortfarande att läsa på min instagram.

Vår lilla busiga katt har en förmåga att 1. vara helt galen och glad och springa runt och leka med någon av sina leksaksråttor så att lakanen i sängen blir alldeles skrynkliga, för att sedan 2. lugnt lägga sig ner och spinna och se sådär söt ut så att man bara vill lägga en värmande filt över hans gosiga päls.

En dag var jag hos min fina vän i Norrtälje. Vi var i en handelsträdgård som hade så här fin uteplats, och min vän köpte massa blommor. Sedan var vi i hennes fantastiska hus och jag dog av inredningsrelaterad inspiration. Älskar att åka bort sådär över dagen och bara koppla bort allt och umgås med en fin person. Få saker skänker mig sådan inspiration.

Av samma vän fick jag den här retro-väskan i present och har använt den nästan varje dag sedan dess, den är så jag!

Det återstår inte många stunder av kaffe på vår vackra innergård nu. Dels för att det är höst men framförallt för att vi flyttar härifrån om tre veckor. Även om det bara känns kul att få flytta till större så kommer man så klart sakna vissa saker med att bo så här centralt, särskilt den obotliga nostalgikern (jag).

Här är insidan av vår ytterdörr. Inte perfekt eller fixat men väldigt arty och fint tycker jag. Jag tittar på bilderna varje dag.

Jag är ju lite sjuk nu, då är det perfekt att ha en sådan här kompis att klappa och kasta bollar åt.

Igår var det dags för releasen för Jens nya diktsamling, på Café String. Det är verkligen ett ballt café tycker jag, och jag hängde där jämt i mina tidiga tonår. Då var jag nämligen en Kent-nirvana-davidbowie-broder-daniel-tjej med stjärnor under ögonen och medvetet trasiga converse. På den tiden gillade man att hänga på string om man hade sådan stil (och Lava i kulturhuset!). Igår blev en fin kväll i källaren med musik och poesi och massa inspiration!

Nu är jag inne på sluttampen när det gäller att göra mig av med saker inför flytten men det är fortfarande en hel del kvar. Så om någon skulle vara i behov av en hatthylla, trasig radio eller salladsskål från rörstrand (och bor i stockholm) är det bara att höra av er!

Förra veckan provade jag förresten två gruppträningspass också: Streetdance och Sh’bam på Sats. Streetdance har jag ju gått på massor och älskar, så himla inspirerande och ger massa energi! Sh’bam var en låt-för-låt-klass så det blev lite snurrigt med ny koreografi för varje låt och lite väl enkla steg för min smak. Men även det gav energi efteråt. Jag hann precis med det innan jag blev sjuk också. Ser fram emot att vara på banan med träningen igen, det blir nog lagom till helgen.

Följ mig gärna på instagram.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Instagramifierad

  1. jag skriver:

    hej! hittar ej brevet som du skrev till Katrin..vill läsa den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s