Jessica osv, Podcast, avsnitt 1: Tjock och nöjd med det

Det är med extremt stor glädje och stolthet jag nu berättar att jag på prov får starta en podcast i samarbete med amelia.se, hurra! Ingen är ju en större podcast-junkie än jag, som trogna lyssnare vet, så det här känns lite extra kul. Folk undrar: När har jag tid att lyssna på podcasts?  Jo, typ HELA tiden. När jag åker buss/tunnelbana/pendeltåg, när jag promenerar, när jag är på väg någonstans, när jag diskar, städar, ritar och så vidare. Alla har tid att lyssna på poddar och det gör vardagen lite trevligare.

Min podcast Jessica osv. (börja omedelbums prenumerera i iTunes eller Podcaster!) handlar framförallt om hälsa, skönhetsideal och feminism. I varje avsnitt intervjuar/samtalar jag med en person kring ett visst ämne. Det är alltså mindre fokus på personens karriär och personliga tillvaro, mer fokus på det specifika ämnet. Ett nytt avsnitt kommer varje fredag under provperioden, och förhoppningsvis längre om allt går som det ska. Men eftersom podcasten är helt ny vill jag gärna ha er hjälp med att sprida ordet. Om ni gillar den, berätta om den för era vänner och bekanta i sociala medier med hashtaggen #jessicaosv .

I det första avsnittet samtalar jag med Fancy Frida Nordin kring ämnet ”Tjock och nöjd med det”. Frida är en cool och stark person som har blivit sams med sin runda figur – på riktigt sams! Det blev ett personligt och, åtminstone för oss som babblade, roligt samtal.

I det här inlägget finns en direktlänk för den som vill lyssna direkt, fick inte till länken den här gången men ska försöka fixa till nästa vecka. Annars bara sök i iTunes store på ”Jessica osv”.

I avsnittet utlovar jag och Frida ett gäng tips och länkar från henne, så här kommer de!

Fridas klädgrupp på Facebook, för försäljning av kläder i större storlekar heter Fancy fatshion.

Här kan ni följa Frida på instagram och här hittar ni bloggen Fancy lane.

Här handlar Fancy-Frida sina balla kläder i större storlekar:

Asos Curve
New Look Inspire 
Evans
Simply Be
Pink Clove

Andra tips på butiker med plusutbud att handla online ifrån är; Zizzi, Dorothy Perkins, Forever21, Domino Dollhouse, ModCloth, JunaRose, Bohoo, CarmaComa, Marks & Spencer, Torrid, Lane Bryant, City chic online.

Fancy-Frida beundrar Tess Holliday (fd Munster), vars blogg ni hittar här och instagram här.

Fancy-Fridas bästa tips:
Secret Shield – Mirakelstift för att inte få ”skavsår” mellan låren. Hon har inte använt leggings eller hotpants eller strumpbyxor på sommaren på flera år!

Annonser
Det här inlägget postades i Podcast, samhällskritik, skönhetsideal. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jessica osv, Podcast, avsnitt 1: Tjock och nöjd med det

  1. Carro skriver:

    Kul! Grattis! Jag kommer att tanka ner och lyssna.
    Mitt bästa tips om man har svårt att hinna lyssna på podcasts är att koppla in en ljudsladd till bilstereon och lyssna i bilen till och från jobbet.

  2. Ingela Niklasson skriver:

    Tack för ett fantastiskt program, kan man säga så? Jag gör det iaf, älskar att höra om kvinnor som bejakar och accepterar sig själva, tom älskar sig själva- BEFRIANDE!!! Tack Jessica ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s