Om fatshaming i SVT:s Aktuellt

Igår pratades det om fatshaming i Aktuellt. Jag brukar ibland kolla på gårdagens Aktuellt när jag äter frukost och fixar i ordning mig på morgonen, så även i morse. Annars hör jag sällan om fatshaming och jag gillar inte riktigt SVT:s grej att de ofta visar tjocka kroppar på stan från halsen och nedåt när de pratar om överviktiga. Skulle man göra på samma sätt när man pratar om andra tendenser? Hursomhelst pratade de om en vidrig video där en ”komiker” (som mest verkar extremt jobbig och inte så rolig) i USA pratar skit om feta och säger saker i stil med: ”Vad ska ni göra när ni är arga på mig, springa efter mig?” Är detta kul? Jag har tidigare skrivit om liknande klipp och fatshaming-grejer som jag sett på Facebook men nu var det längesedan jag skrev om det.

För den som vill läsa mycket bra och vettiga texter om fatshaming kan jag rekommendera Lady Dahmers blogg.

Jag ville bara informera om detta, i övrigt talar själva klippet för sig självt. Se hela aktuellt här, inslaget om fatshaming kommer en bra bit in i programmet. Vad tänker ni om det här?

Annonser
Det här inlägget postades i Fatshaming. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om fatshaming i SVT:s Aktuellt

  1. Katarina skriver:

    All form av skammande av yttre attribut är dåligt. Det finns inget roligt i det. Att skämta om situationer som kan uppstå är roligt men skammande är bara emot all mänsklig anständighet. De som skammar visar en intellektuell primitivitet som gränsar till det debila.

    Och jag håller med om det perversa i att klippa av kroppar från huvudena…det ser fluktigt ut…ungefär som något en okontrollerad, ouppfostrad, perverterad, kåt pubertetsgrabb skulle göra när han gick på stan med sin smartphone. Beavis & butthead-beteende…

    Så nej, fatshaming är inte ok på en enda punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s