Så var min andra tjänstlediga vecka


Fotograf: Maria Eriksson.

Som jag tidigare har nämnt så innebar förra veckan inte heller direkt den tillvaro jag tänker mig att majoriteten av min tjänstledighet ska innebära. Med andra ord: Det var full rulle från tidig morgon till sen kväll och inget utrymme för vare sig vila, läsa eller skapa. Tyvärr har den senaste månaden satt sina spår och jag är ganska sönderstressad. I helgen bröt jag ihop några gånger och har haft en del obehagliga symptom och insåg att jag verkligen måste sakta ner på tempot så att jag inte fullständig rusar in i väggen. Turligt nog ser kalendern väldigt tom ut just nu, med undantag för ett roligt projekt plus bloggen plus skapande och träning. Så jag hoppas att jag kan må bättre inom en snar framtid. Det här var också anledningen till att jag inte har bloggat i helgen.

Idag har jag tagit något så ovanligt som sovmorgon (jag vaknade ändå av mig själv 7.30 men ändå!) och tillåtit mig en lat Netflix-morgon. Jag ska vara ledig idag och bara försöka gå ner i varv. Det är fullkomligt nödvändigt. Men innan dess ska jag berätta om min gångna vecka!

Rensandet har fortsatt inför flytten. Jag har sålt en del och bytt en del, bland annat bytte jag till mig den ljuvliga koppen på bilden ovan. En sådan har jag velat ha länge så jag blev stormnöjd! Jag har under de senaste veckorna också bytt till mig en gul vattenkokare, blommiga Dr. Martens-kängor, smarta förvaringslådor i plast (att ha på förrådet) och annat härligt.

Under förra veckan var jag lärare för ett projekt på Forsbergs skola på måndagen, tisdagen och onsdagen.

På torsdagen uppträdde både jag och Jens på International beat poetry festival på Café String. Jag hade en retroinspirerad outfit och läste en nyskriven dikt. Det var den första dikten jag skrivit sedan förra september, för ett år sedan. Allt gick bra! Maten gick dock inte alls bra förra veckan. Jag var på gränsen till att bryta ihop och var tvungen att fokusera helt på att klara veckan. Ibland är livet sådant, det måste man acceptera tänker jag. Träningen gick också sådär. Men ny vecka, nya tag. Jag ska ut och promenera en timme efter att ha skrivit det här inlägget.

I lördags satt jag på loppis i Vasastan och blev av med en hel del prylar, även om det fortfarande är mycket att bli av med innan vi flyttar.

Igår fick jag lov att acceptera faktumet att jag är helt slutkörd och nästan inte kan gå ner i varv, kroppen är liksom på helspänn hela tiden. Jag vilade och hängde med min bästis på bilden ovan. Jag är inte bra än så nu ska jag ut och gå och sedan bara ta det lugnt utan krav hela dagen.

Hoppas att ni har det fint!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så var min andra tjänstlediga vecka

 1. Britt-Marie Lundin skriver:

  Tur att du har din bästis! Klappa å gosa mkt med henne även så där iförbifarten – är bra för lugnt sinne. Å pauser med Jens förstås. Du är duktig å det precis somdu är just nu – du sa det själv – acceptans! Kram!

 2. Katarina skriver:

  Det är nu du verkligen behöver din träning – ett bultande hjärta i en stillasittande kropp är oerhört dåligt för kroppen. När stressen sätter in ska du gå ut och röra dig så att svetten dryper. Då kommer hjärtat att varva ner tillsammans med kroppen och du slipper få nedsatt immunförsvar pga en massa frigjort kortisol. Träna också på att säga högt till dig själv: ”släpp det, det löser sig, det finns ingen riktig katastrof i det här, det finns ingen egentlig panik”. Försök också bestämma dig för att sluta försöka bli ”färdig” med saker. Man blir sällan färdig. Det är du som mentalt bestämmer dig för vad som är färdigt. Vad gäller flytten – ingen panik! Ni flyttar ju till större, allt får plats! Pausa bytandet och runtspringandet efter fina koppar ett tag. Det tar onödig tid och energi av dig. Det är inte värt det. Kopparna finns kvar senare också.
  Försök att inte blicka framåt för mycket när du har mycket att göra. Ta en halvdag i taget och bocka bara av den. En halvdag är överskådlig och kontrollerbar. Den som lever imorgon kan bekymra sig om den, men inte idag. ❤

  • Jessica Johansson skriver:

   Alltså jag blir alldeles rörd av dina kommentarer ibland, Katarina! Du verkar vara en så himla bra och klok person 🙂 Jag ska ABSOLUT inte sluta träna, tvärtom! Det är motionen som kommer göra mig frisk igen på ett kick, och att inte stressa förstås. Jag ska träna idag kl. 15 till exempel. 😉 Jag ska absolut pausa bytandet, det har jens också ordinerat mig. Tusen tack för din kommentar, den stärkte mig otroligt mycket! Ska läsa den varje dag den här veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s