Flytt-bloppis i bloggform, del 2. Retro m.m!

Vi flyttrensar ju för fullt och jag tänkte prova en ny grej, som dock ju blir lite exkluderande mot folk som inte bor i Stockholm. Hoppas det är okej ändå. Jag lägger helt enkelt ut massa grejer här i några inlägg, som en flyttbloppis! Jag tar billigare priser än jag har på blocket och i facebook-grupper. Jag är också öppen för att byta mot saker ur mitt önskealbum. Kanske något att prova för den som aldrig har bytt förut?! Dessvärre är jag sämst på att skicka saker och har inte riktigt tid/möjlighet till det just nu, förutom i vissa fall och då har jag skrivit det. Annars tänker jag mig att man möts upp i Stockholms innerstad någonstans. Men vi testar. Jag vet ju att jag har många läsare som gillar retro inredning. Här är del ett av tre. När något är sålt plockar jag helt sonika bort det ur inlägget, så om bilden ligger kvar så finns saken kvar.

 

Två skrivböcker i A5, den till vänster är med mjukpärm och den till höger med hårdpärm. Den till höger kan vara fin att klä i tyg eller hyllpapper. 20 kronor styck.

Stort vackert retrotyg som blir fin som duk på köksbordet till exempel. Lite tjockare material. 100 kronor. Kan skickas mot portokostnad.

Vacker skrivbok i A5 med hårdpärm och illustration av Shau Tan. 40 kronor. Kan skickas mot portokostnad.

Vit spagettiburk i hårdplast (Erik Kold, poppis bland retromänniskor), 40 kronor.

Keramiktavla, värmeljuset ger en hint om storlek. Upphängningsanordning finns på baksidan. 50 kronor.

Läcker handgjord lampskärm med tyg av Marja Metsovaara. Handgjord av en tjej, jag köpte den för 500 av henne men den har inte hittat sin plats hos oss. funkar både till bordslampa och golvlampa då den är ca 25 cm tvärsöver. Säljer den för 200 kronor.

Har jag ägt en plattång i två år utan att använda den så lär det nog inte hända nu heller. Därför säljer jag denna för 50 kronor.

Vacker retro rullgardin som inte kommer passa våra nya mått. Jag köpte den i vintras på en retroaffär och har inte provat den men de är pålitliga så jag tror den funkar som den ska. Vill faktiskt ha 500 för denna raring.

Oanvänt nina hemmingsson-memory, 50 kronor. Kan skickas mot portokostnad.

En så kallad bonbonjär från Åhléns, ni vet en sådan där vacker skål med lock som gamla damer bjöd på karameller ur förr. 50 kronor.

Gamla fina ”Bland tomtar och troll”-böcker, 30 kronor styck eller 240 för samtliga på bilden. Kan skicka till den som köper några stycken.

Söt skål från Arabia i fint skick. Blir vacker att ha tomater eller körsbär i eller vad man nu kan hitta på. 40 kronor.

Virkade grytlappar, 20 kronor styck eller 50 för alla på bilden. Kan skickas mot portokostnad.

Vacker retrobörs som jag köpte på Emmaus för 80 kronor en gång men sedan har jag aldrig använt den. Den blir din för 50 kronor. Kan skickas mot portokostnad.

Så vacker karaff  i grönt glas och med ett svart vackert mönster i annat material. 150 kronor, dyrt, jag vet, men den är så vacker!

Så, nu avslutar vi del två. Hittade du något du vill köpa? Skicka ett mejl till jessicajohansson85@gmail.com så gör vi upp om tid och plats.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Retro. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Flytt-bloppis i bloggform, del 2. Retro m.m!

 1. Mia skriver:

  Oj, ganska överprissatt..

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej Mia, nej det här är väldigt bra priser i retrokretsar och jag har köpt allt mycket dyrare. Så tråkigt att du tycker att jag tar överpriser när jag tar jättelåga priser, hihi 🙂 vet inte var du bor men det kanske gör skillnad också.

 2. Ann skriver:

  Jag tror inte det spelar roll var i landet man bor jessica? Hur tänkte du då? Jag tycker inte att det är över pris satt förutom skriv boken för 80 kr samt blommig plånbok för 50 kr detta kan man lätt hitta på loppis för 10kr. Och en ny skrivbok kan man köpa ny idag på rea för 15kr på åhlens så ja vissa saker var över pris satta. Dock inte alla, jordglob 500kr ja visst en ny gammeldags kostar idag 800kr. Sen borde du lägga ut om det kommer från rökfritt hem eller ej, det är ganska viktigt.

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag syftade på att jag bara kan skicka ett par av sakerna, resten kan jag inte skicka utan det måste hämtas i stockholm och då spelar det ju lite roll var man bor.
   Skrivboken för 80 kronor har en originalteckning av mig på framsidan, jag brukar sälja en originalteckning för 400 så därför tycker jag att 80 är ett bra pris. Och den blommiga plånboken har ett populärt retromönster och jag köpte den för 80 kronor. Och skrivböckerna är alla speciella skrivböcker och därför har de ett högre pris än 15 kronor. 🙂

 3. Josefin skriver:

  Jag tror att du skulle sälja mer om du la ut mått osv på sakerna du säljer. Plus ta foton med en bättre kamera! Vissa av fotona i inlägget är ganska suddiga. Annars håller jag med Mia om att det är ganska överprissatt, särskilt när det gäller ”nya” grejer som skrivblock och skål från Åhléns.

 4. ann skriver:

  och om det kommer från rökfritt hem brukar vara ganska viktigt att veta när det gäller textilierna iallafall. gör dom det?

 5. maria skriver:

  Va är det för mått på den fina rullgardinen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s