Fantasier om ett matrum och ett sovrum


Vårt nya matrum i lägenheten vi flyttar till i slutet av oktober!

Just nu går en stor del av min tillvaro ut på att, som jag tidigare nämnt, sortera bland alla prylar jag har samlat på mig. Eller snarare: Med ett kritiskt öga granska dem och fundera på vad vi klarar oss lika bra utan. Som en följd av det blir det också mycket tid som går åt till byten och dylikt (för den nytillkomna läsaren så byter jag grejer i en facebookgrupp väldigt ofta – miljövänligt och väldigt roligt!).

En annan stor del av min tid går åt till att fantisera om det som kommer att bli vårt nya hem. Jag drömmer om hur det kommer kännas att kliva in i hallen och hänga av sig jackan. Jag drömmer om hur det är att på morgonen kliva upp ur sängen i vårt sovrum (!!) och gå in i köket och brygga en kopp kaffe. Jag drömmer om att kika in i extrarummet (vi ska flytta till en trea) och kanske se Jens stå där och måla eller sitta och skriva. Jag drömmer om känslan av att kunna välja mellan flera olika rum, en känsla jag inte kunnat uppleva sedan jag bodde hemma för tio år sedan. Framförallt drömmer jag om att skjuta åt sidan luckan i det äkta retroskåpet i en vacker blå nyans, att kunna ha städsakerna i ett städskåp och matvarorna på prydliga hyllor i det blåa skafferiet. Att kunna slå sig ner vid köksbordet i matrummet (!!) och se ut över takåsarna. Just nu är det mesta i kaos.

Men en del av lockelsen är också just det nya! Ett nytt kapitel, nya möjligheter. Ett eget skrivbord som jag ska fylla med pennor och papper. Ett extrarum där Jens kan måla och ha plats att ha målarsakerna framme. Nya områden att promenera i, nya mataffärer att lära sig känna igen kassörskorna i. Hela det här nya, det var så längesedan sist. GUD VAD JAG ÄR PEPPAD!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fantasier om ett matrum och ett sovrum

  1. maria skriver:

    Vart bor du, i vilken stad alltså, och vart ska du flytta. Härligt att känna sådan pepp inför en flytt. Jag kommer nog aldrig flytta ifrån min lägenhet känns det som, billig och central…fast det är klart, när sonen flyttat ut så kanske det känns lite stort….dilemma och i-landsproblem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s