Min första tjänstlediga vecka var inte så tjänstledig direkt

Jag tänkte berätta lite om min tjänstledighet en gång i veckan under de här sex månaderna. Förhoppningsvis kommer det då bli massa pepp och inspiration med ritande och träning och skrivande. Den här veckan har dock inte varit så himla tjänstledig. Men jag har åtminstone hunnit byta till mig ett helt ljuvligt blombord i stringmodell och lite växter och krukor. Vi har inte haft några växter här i ettan eftersom 1. vår katt gillar blommor och växter lite FÖR mycket och äter upp dem/välter dem, men det verkar funka bättre med gröna växter, och 2. det har helt enkelt inte funnits plats. Men nu när vi snart ska flytta till en trea ser jag fram emot att kunna ha lite olika utvalda växter.

I måndags jobbade jag ju faktiskt sista dagen (kvällen) på halvtidsbibblojobbet. Men på förmiddagen i måndags körde jag ett hårt styrketräningspass med min PT, få saker kan göra mig så glad.

I tisdags var min första officiella tjänstlediga dag. På förmiddagen tog jag en timmes rask promenad på Kungsholms strand, sådär rask så att jag nästan skakade efteråt. Sedan förberedde jag mig inför en workshop jag höll i som pågick hela eftermiddagen på Söder. Direkt efter det var det ett möte om en poesifestival jag ska medverka i nästa vecka, så jag åt på kafé däremellan. Jag och min PT har nu bestämt att jag ska tänka, de gånger jag av tidsmässiga skäl måste äta ute, att jag får äta flera frukter efteråt om jag inte blir mätt. Men jag MÅSTE välja ett nyttigt alternativ på kafét. Oftast faller jag in i mina slentrianmässiga mönster och äter macka och det har en tendens att trigga igång mitt sötsug. Så även i tisdags.

I onsdags inleddes dagen med ett träningspass igen, jag är alltid lika trött innan och alltid lika sprudlande glad efteråt! På dagen hade jag massa mejl att skicka och andra måsten, och sedan sen eftermiddag så hade jag ett annat planeringsmöte inför de dagar jag ska vara lärare på Forsbergs nu i veckan.

I torsdags var det också massa ärenden att springa och saker att fixa och på eftermiddagen gjorde jag något otroligt roligt, som ni alldeles snart får veta mer om!

Och igår tog jag en timmes promenad på förmiddagen och hade en lång att-göra-lista, sedan var det Södermalms poesifestival på kvällen som jag och Jens var och kollade på. Jag gillar verkligen Orionteaterns ruffiga estetik. På bilden syns en musiker som inledde gårdagens festivalkväll.

Det kanske inte låter så mycket men jag har haft att göra nonstop den här veckan. Så mycket småsaker och texter hit och dit. Som jag tidigare skrev så kommer jag hinna med allt skapande från och med torsdag i kommande vecka, så den här veckan som varit är inte representativ för hur min tjänstlediga tillvaro kommer se ut. Idag har jag lovat mig själv att bara ta det lugnt och vara hemma. Städa lite med podcast i öronen, laga halloumisallad till lunch och bönpasta med köttfärssås till middag. I eftermiddag ska jag också gå ut på en lång och rask promenad. Jag ställer sakta in mig på den tjänstlediga tillvaron, där jag som sagt helt och hållet prioriterar att äta bra, röra på mig och skapa. Ljuvligt!

Vikten var igår på samma som för två veckor sedan. Det känns bra. Jag provar att tracka lite i Lifesum-appen nu, som jag precis skaffat, för att påminna mig hur mycket kalorier olika måltider innehåller. Det är inget jag kommer köra stenhårt på, men det känns som en bra start in i tjänstledigheten.

Hur har ni haft det i veckan?

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min första tjänstlediga vecka var inte så tjänstledig direkt

  1. malin skriver:

    hej gått ner 2,3 kg på dom här 2 veckorna . första veckan 1,8 kg denna veckan 0,5 . har också börjat med kaloriräkning ! mest för få lite koll och kunna justera maten lite ! behöver ju lära mig på nytt igen !

  2. maria skriver:

    En del träning har det blivit vilket känns gött, iallafall efteråt…:) ca 4 kg sedan start. har ett mål, om 11 kg till drar jag och sonen till skåne som vi älskar, bor på hotell och bara är….en lång väg dit men om än en sporre…

    • BRA med vikt-mål! Jag hade en tröja för ett år sedan när jag startade min viktresa. Nu 21 kg senare sitter den perfekt. NU har jag ett par byxor om ca 3 kilo och ett par andra om kanske 8 kilo… och då får jag anse mig klar – äntligen 🙂 Lycka till.

  3. Har gått ner 0,5 kg på dessa två veckor… Grrr… Men men… Tacksam att det inte var upp iaf 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s