Fem sätt att hjälpa i flyktingkatastrofen

Det SKÄR i hela mig när jag ser bilderna från den flyktingkatastrof som just nu pågår. Här kommer jag med fem olika sätt att hjälpa, i mindre eller högre grad. Det viktigaste är att du gör NÅGONTING. Om du bara har råd att skänka 50 kronor, so be it, femtio kronor kan bli mycket om många skänker den summan.

1. Sajten Vi gör vad vi kan har många bra konkreta tips på vad man kan göra. De har också en insamling där du kan skänka en summa, de är redan uppe i flera miljoner! Bidra du också!

2. Vill du shoppa retroprylar och samtidigt bidra till flyktingkatastrofen? Den slutna facebook-gruppen Retro inspiration – kläder, möbler och hem – har ett pågående initiativ där du (tillfälligt) kan lägga upp saker till försäljning eller buda på andras saker. ALLA pengar som inkommer från försäljningen, som avslutas på måndag kväll, går oavkortat till flyktinghjälp. Håll koll, det kommer massa fina saker där hela tiden. Då bidrar du och får samtidigt något fint till hemmet.

3. Jag ska, blygsamt, lägga ut ett par-tre teckningar på auktion i dagarna på min gillasida En miljon ledsna flickor. Den första är redan uppe och vinsten går OAVKORTAT till en stor hjälporganisation som uttryckligen hjälper till i flyktingkrisen just nu. Ännu har ingen budat så jag har nog lite lägre utropspris på nästa teckning jag lägger ut. Budgivning sker endast på gillasidan och budstopp sätts efter att första budet har inkommit.

4. Bor du i Stockholm så har du möjlighet att skänka skor, hygienartiklar, kläder osv. Här finns alla uppsamlingstillfällen samlade. Liknande initiativ finns säkert i din stad, och om inte – ta initiativet själv!

5. Gå till närmaste myrorna/stadsmissionen/emmaus/erikshjälpen/röda korset och lämna in dina gamla saker som du ändå kommer må bra av att slippa. Samtliga av dessa nämnda, och många fler, hjälper i flyktingkatastrofen av den vinst de får när de säljer dina prylar.

Och så den gamla men sanna klyschan: INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT. Så gör något. Idag.

Annonser
Det här inlägget postades i samhällskritik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fem sätt att hjälpa i flyktingkatastrofen

  1. Lotta skriver:

    Blir så glad av att det finns ett gäng bloggare som använder sitt forum för just detta ändamål! Hur mycket jag än njuter av att läsa om ytligheter som inredning och skönhetsprodukter annars, så känns det i nuläget som att vi alla måste sluta upp kring viktigare saker! Tack för informationen om hur man kan hjälpa till! Ett enkelt sätt är också att Swischa pengar till Röda Korset. De har ett eget nummer för just flyktinghjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s