Retroprylar jag alltid är på jakt efter

Nu håller jag ju på att rensa som en galning inför flytten. Jag kommer på fler och fler saker som jag faktiskt inte behöver ha kvar i nya lägenheten. Det kan vara skönt med en nystart, även om vi fortfarande kommer ha massa saker. Men det finns ju också retroprylar som jag alltid är på jakt efter. Den här sommaren har jag knappt gått på en enda loppis, ovanligt nog, men annars letar jag ofta efter det här i retrobutiker, retrogrupper (på t.ex Facebook) och loppisar. Bilderna har jag samlat på mig från lite här och var över tid, för inspiration.

PORSLIN

Jag älskar gammalt fint porslin. Det är en hårfin linje mellan vad jag gillar och ogillar men jag vet ju direkt när jag ser något jag gillar. Skåpet ovan får mig till exempel att dregla!

Jag älskar porslin med mönster och färger. Och vi kör ju udda porslin också, alltså en eller två mattallrikar av samma mönster men inte mer. Det blir fint och glatt att duka med olika tallrikar och glas när man bjuder på middag. Ögat njuter av de fina mönster som både våra tallrikar och glas har!

Jag har länge velat ha några delar ur Villeroy&Bochs porslinsserie Acapulco. Drömmen vore några mattallrikar och kanske ett par kaffekoppar.

En sådan här salladsskål vore något!

Instagram svämmar emellanåt över av sådana här koppar som folk har loppisfyndat (åtminstone för mig som följer massa retromänniskor på instagram), men själv har jag ännu inte haft turen att hitta någon.

Den här salladsskålen är också så vacker, älskar blommorna i olika färger och det typiska 60-70-talsstuket.

*dreglar*

Jag har länge velat ha sådana här burkar, de är så otroligt vackra! Det skulle räcka med en eller två.

Kommentarer överflödiga gällande de två sista, så himlarns underbara!

 

MÖBLER

Min mamma har världens finaste skänk, dock ej den på bilden ovan för den hittade jag på google. Jag har alltid själv velat ha en fin skänk. Förutom att de är så otroligt fina så utgör de världens bästa förvaring, eftersom de rymmer så himla mycket. Nu kommer vi faktiskt att ha plats för en skänk i nya lägenheten, så jag håller tummarna för att jag hittar någon. Jag tänker mig att jag vill måla om den i turkost eller kanske senapsgult!

Vi kommer nog ha plats för ett litet sådant här klaffbord i vårt matrum, utöver det nätta köksbord vi har från Perstorp. Eventuellt byter vi köksbord på sikt, men det kommer inte direkt vara en prioritering i början. Om vi hade ett sådant här klaffbord så kunde det stå i ett hörn till vardags, typ med några vackra saker på. Och så kunde man ta fram det om det kommer mycket folk.

Ursäkta den usla bilden men jag skulle så gärna vilja ha en sådan här låg stringhylla som står direkt på golvet! Jag var nära att få byta till mig en i somras men en annan han före. Bu!

Nu i nya lägenheten så ska jag och Jens ha varsitt skrivbord. Han vill ha ett stort och oömt eftersom han ska hålla på med sin konst, så för honom är estetiken underordnad funktionen. Själv skulle jag vilja ha ett fint gammalt skrivbord i teak från 60-talet. Inte för litet eftersom jag måste få plats att rita och skriva ordentligt, men ungefär som det på bilden. Jag var nära att få byta till mig ett skrivbord i teak mot annat jag skulle göra mig av med, nu för ett par veckor sedan. Men hon ångrade sig tyvärr. Osis igen!

Jag gillar verkligen serveringsvagnar. Men vad skulle jag ha den till? Det har jag ingen aning om. Därför är drömmen om just en serveringsvagn antagligen bäst att låta stanna vid en dröm!

Vi har redan gamla stolar i olika färger – en lila pinnstol och två gröna gamla stolar. Nu kommer vi behöva två stolar till i nya matrummet och självklart vill jag gärna ha gamla pinnstolar i klara starka färger! Eller så målar jag om stolarna på sikt så att de är turkosa, senapsgula och kanske någon mer färg.

Vi har redan en sådan här fåtölj fast senapsgul, min läsfåtölj! Men jag gillar inte vår andra fåtölj och drömmer i smyg om att i stället ha en sådan här till i annan fin färg. Jens är dock väldigt förtjust i den andra fåtöljen och ibland får man vika sig. Men ändå, hihi.

Det här är inte 100 procent retro (tror det är reproduktion av en gammal modell) men ett soffbord, Stockholm, från Ikea. Min vän har ett sådant och det rymmer massor. De tillverkas inte längre, men finns ofta att få tag i på begagnat. Nu har jag visserligen inget från ikea förutom soffa och säng, men en möbel skulle väl inte skada…

ANDRA PRYLAR

Den här elefantljusstaken i mässing är helt oemotståndlig, tänk att tända den på mörka decemberkvällar! Stringhyllor (endast gamla, ej nyproducerade) är jag för övrigt också alltid på jakt efter, men nu har vi ju ganska många.

Jag kan inte sy men ett sådant här tyg vore ändå drömmigt att ha. Kanske låta någon annan sy sittdynor av det, eller så.

Jag är kär i mönstret på de blåaktiga pärmarna!

 

Jag har redan många fina gamla förvaringslådor (denna bild är dock, som alla i det här inlägget, uppsnappad någonstans ifrån) men skulle inte tacka nej till några fler.

En skolplansch med svart bakgrund, visst är det fint! Jag har bestämt mig för att göra mig av med en av våra två skolplanscher, men hittar jag en med svart bakgrund så kommer jag knappast kunna stå emot.

Eleganta lampetter i teak, glas och mässing – yummie!

KÖKSHANDDUKAR & BONADER

Jag har en stor förkärlek för fina gamla kökshanddukar och bonader. Nu gör jag mig av med flertalet bonader men skulle jag hitta dem på bilderna så kunde jag knappast stå emot.

Här är våra kökshanddukar, alla är inte retro men de flesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad brukar du leta efter på loppisar och retrobutiker?

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Retro. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Retroprylar jag alltid är på jakt efter

 1. Linnea skriver:

  Mycket fina grejer! 🙂 Tips angående serveringsvagn: jag har en i badrummet, funkar mycket bra som ”badrumsskåp” om det får plats… 😉

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh det kommer vi tyvärr inte ha plats för i vårt nya badrum, det är litet och avlångt. Men tack för tipset, jag har något liknande i vårt nuvarande badrum 🙂

 2. Erika skriver:

  Åh allt är fint som du lagt upp 🙂 är en sån sucker för färg och mönster av alla de slag. Som tur är är jag också trött på prylar så det mesta åker inte med hem, förutom när det gäller tyger för min dröm är att ha ett stort skåp med glasdörrar där alla tyger får ligga och glänsa till den dag jag syr något av dem.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh vad härligt att du är trött på prylar, hur har du lyckats med det? 😀 tyger har jag gjort mig av med eftersom jag har insett att jag inte ens kan trä en nål och tråd, haha! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s