En toppendag på mat- och träningsfronten!


Kanske hjälpte det vackra, retroinspirerade mönstret på min tunika idag, så att dagen blev lite extra bra?! Tunikan kommer från indiska.

Vad skönt det är att borsta tänderna och tvätta sminket (jo, jag har blivit bättre på det nu) och se sig själv i spegeln och känna att man har haft en riktigt bra dag. Ingen skam, ingen tjockkänsla (vet att tjockkänslan är sjukt meningslös men skyller på patriarkatet) utan bara stolthet.

Idag åt jag som vanligt fiberhavregrynsgröt till frukost, med blåbär, mjölk, kanel och en nypa pumpakärnor. Till förmiddagskaffet på jobbet åt jag några mandlar och ett äpple (royal gala är extra goda just nu tycker jag!). Till lunch åt jag en plocksallad från pressbyrån (som jag plockat ihop själv) med bl.a mozzarella och olika grönsaker. Tyvärr var det lite lite så jag köpte en brödbit till men valde en utan socker. Inte optimalt men inte helt åt skogen heller med tanke på hur mitt liv sett ut innan dessa sockerfria dagar under sommaren. På eftermiddagen åt jag ett äpple till. Till middag gjorde jag min älskliga kycklinggryta med fullkornsris och god sallad.

Jag har också promenerat runt på lite olika ärenden, totalt blev det mer än en timme. Och så var jag på ett hårt pass med min PT, skakade typ när jag gick därifrån och det brukar alltid vara ett gott tecken. På kvällen har jag haft massor att fixa. Postat teckningar, slängt kartonger, fotat saker inför flyttrensningen, dammsugit och massa sådant där tjafs. Men med musik och falsksång så är även måsten ganska mysiga tycker jag.

I morgon ska jag lyckas precis lika bra som idag, minus brödbit!

Annonser
Det här inlägget postades i Sockerberoende, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En toppendag på mat- och träningsfronten!

  1. Karin skriver:

    Ett tips angående lunch. Gör egna lunchlådor. Mättande och nyttiga. Avsätt en eftermiddag på helgen och gör klart för hela veckan. Då kan du kontrollera bättre vad du ska äta. En sallad blir lätt inte tillräckligt mättande.

    Med mitt sockerfria tvåveckors mål har det gått bra. I går när ungarna fick pannkakor med sylt och grädde tog jag två pannkakor och fyllde med frukt för sötman och toppade med liiite grädde. Jag känner mig nöjd.

    Det är nog det som är grejen. Att man gör det bästa man kan av det man har. För mig är det okej med pannkakor om det handlar om två stycken som INTE överfylls med grädde och sylt. För någon annan kanske pannkakor inte funkar alls. Jag äter grovt bröd varje dag och det funkar för mig. Det låter inte alls konstigt för mig att du tar bröd till salladen. Jag själv blir inte mätt av en tunn sallad.

    Olika är bra. Eller hur? Det gäller att hitta det som passar en själv bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s