Mina nya ledord: Ärlighet, uthållighet och jävlar anamma!

Jag har nu bestämt mig för att bli lite striktare mot mig själv. Den här senaste veckan har inte alls gått bra på matfronten, ej heller träningen. Jag har kommit in i ett destruktivt ätbeteende som jag har befunnit mig i många gånger tidigare. Skillnaden är att jag nu stoppar efter en vecka, och inte väntar flera år.

Igår gjorde jag i ordning en skissartad planering för maten inför kommande vecka och gick och handlade, bara massa nyttiga och goda saker. Det kändes verkligen som ett konkret steg i rätt riktning igen.

Jag tänker att, som rubriken avslöjar, mina nya ledord ska vara uthållighet, ärlighet och lite jävlar anamma! Jag tänker också börja berätta mer här i bloggen om vad jag äter och hur det går med vikt/mått och träning, ofta och mycket. Det gör att jag blir mer peppad också.

För en tid sedan kom ett förslag från en bloggläsare att vi ska kämpa tillsammans. Alltså att de som vill vara med skriver i kommentarerna, exempelvis varannan fredag, lite hur det har gått sedan sist och kanske vikt eller mått. Så publicerar jag ett inlägg med hur det har gått för alla medverkande – inklusive mig själv. Låter det som en bra grej? Finns något intresse? För andra läsare kan det ju också bli spännande att följa flera personer, naturligtvis utan ohälsosam hets.

Från och med idag så kommer jag även att lägga ner mycket mer tid på bloggen, tjänstledigheten kommer ju snart också! Så det kommer dyka upp massa inlägg om skönhetsideal, att vara överviktig, retro inredning, skrivande, ritande, litteratur men framförallt – min egen hälsoresa som nu ska ta fart med nya krafter igen!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa, Planering. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mina nya ledord: Ärlighet, uthållighet och jävlar anamma!

 1. Madde skriver:

  Även om man inte tror på det så lär man sig hela tiden. Förr tog det flera år att komma tillbaka, nu en vecka 🙂 Brast ju för mig oxå trots kunskapen jag har och inser att jag inte klarar det själv. Försöker hitta tillbaka trots rejäla motgångar i veckan iform av feber 🙂
  Men du kommer klara det galant bara du vill själv ;.)

 2. Frida skriver:

  vad gjorde att du ”fell off the wagon”? fanns det någon trigger?

  • Jessica Johansson skriver:

   Nja, kanske att jag började jobba igen? gillar ju inte lönearbete, hehe. Men jag har nog varit ganska off the wagon i flera månader, om än inte så pass som senaste veckan. Det är därför jag inte har fått resultat trots att jag har tränat och rört mig så mycket. 🙂 Men jag försöker att inte grotta ner mig så mycket i detta, eftersom motivationen för mig just nu är en skör färskvara. Jag ska försöka fokusera framåt med nämnda ledord i åtanke 🙂

 3. Tina skriver:

  Det tycker jag vart ett kanonförslag att vi kan peppa varandra!!!

 4. Petra skriver:

  Ja vilken bra idé, jag är på! Gud va skönt att veta att det är fler där ute som kämpar. Peppa och stötta varandra! Jag har också fått massa återfall i dåliga vanor nu under semestern men jag ger inte upp för det. Målvikten SKA nås, det finns inget annat. Att det tar lite längre tid än jag först trodde får jag stå ut med. Tack för en bra blogg, kram Petra

 5. Jag är på! Söndag idag och rapport för fr,lö o idag blir: löpning 7 km + 12 km plan asfalt och 8 km backigt grus. VIKT: minus 21 kg på ett år (trodde det skulle gå fortare). NIO kilo kvar att få bort. Lchf i mesta möjliga mån. UTMANING på torsdag då jag skall transportlöpa på landsväg 14 km hem fr jobbet. Känns lite läskigt…
  Viktrapport varannan fredag? Kom ihåg att påminna oss Jessica 🙂 Jag behöver en spark där bak för att komma förbi nuvarande viktplatå. Kram fr sö Dalsland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s