Semesterdagbok dag två och tre (tisdag och onsdag)

Kära dagbok (jo, just nu under semestern så är bloggen också ställföreträdande dagbok)!

Jag har ju haft typ noll bloggenergi så nu får jag nog dela upp min semesterdagbok lite så att ingen storknar. Vi börjar med tisdagen och onsdagen i denna vecka, alltså dag två och tre på min semester!

Tisdagen

Det här blev en skön dag. Vi åkte till mammas och pappas lantställe.

Där kan man till exempel få se sådana här balla hus.

Eller varför inte hus av ett annat slag, i en underbart vacker gammal barnbok från 1949. Jag älskar den här typen av illustrationer, och de inspirerar mig väldigt mycket. Jag bläddrade och bläddrade.

Har man ännu mer tur, som jag råkade ha, så kan man få klappa och skaka tass med en sådan här liten gullis:

Till middag serverades helt ljuvliga lammfärsbiffar med vattenmelon och en rödbets- och quinoamix. Lite pumpakärnor på toppen gav det där extra krispet. Jag är ju inte förtjust i quinoa men i den här rätten var rödbetorna så dominanta så quinoan störde mig inte. Dessutom var jag upptagen av att mmm-a och åååh-a mig över hur goda biffarna var.

Jag promenerade också kanske 40 minuter på landet på kvällen och sov fler timmar än typ någonsin. Massa babbel hanns också med förstås. Och så började jag läsa Susanna Alakoskis ”April i anhörigsverige”. Tyvärr har jag inte läst alls sedan dess, veckan har flutit på ändå på något vis.

Onsdagen

På onsdagen var vi alltså kvar på landet. Jag sov till kvart över nio vilket ALDRIG händer hemma.

Till frukost blev det samma som alltid: Havregrynsgröt med pumpakärnor, bär, mjölk och kanel.

Till lunch åt vi ”min” bönpasta med hemmagjord pesto, ärtor och spenat. Receptet finns här. Och så en smarrig sallad till, där solrosskotten bidrog med det krispiga som jag älskar i mat. Sedan var vi på ett helt underbart ställe, nämligen Nynäshamns nostalgimuseum. Jag, som älskar retro inredning (särskilt 60-tal) tyckte det var lite extra underbart. Självklart måste ni också få uppleva detta i miniformat:

Jag dreglar vid åsynen av detta kök och önskade i några ögonblick att stället var en loppis och inte ett museum. Fast då hade alla fina saker så klart inte funnits kvar!

Gammal frisersalong. Det här är något annat det, än dagens vita och sterila skönhetssalonger. Jag hade trivts mycket bättre här, det är jag säker på!

Åååh, jag älskar ju brunt och orange i inredning. Så himla fina pallar.

Man måste bara älska ett barnrum med dunderklumpen-tapeter!

Punken fick också vara med på ett hörn.

I kafét var massa stilar blandade, själv blev jag förtjust i det här tyget, föga förvånande.

I kafét fanns också en fungerande jukebox, med snyggt mönster där fram. Jens valde en låt av Contact (himla bra, kolla upp på spotify!), mamma valde en Elvis-dänga i sann jukebox-anda. Pappa valde någon gammal 50-talslåt, och jag valde en av Mott the hoople.

När vi kom hem promenerade jag längsmed grusvägen och fick massa myggbett men det är en petitess i sammanhanget. Till middag blev det kycklingfiléer inlindade i bacon med en smarrig potatissallad till och världens godaste pestoinspirerade sås. Jag ska se om jag kan få receptet så kan jag dela med mig av det här.

Jag var helt o-fotogenisk de här dagarna så jag blev helt fri från att fotograferas. Det kan ju också vara skönt ibland, att liksom inte alltid vara redo att posera framför kameran.  Och det var allt. Nu kommer jag återgå till ungefär två blogginlägg om dagen här, ibland ett kanske. Det peppar mig att äta rätt också och hålla motionen trots att vi ska till landet, så bloggen är bra på många sätt!

Hur har ni haft det?

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s