Detta visste du (kanske) inte om Facebook

Jag har massa roliga blogginlägg på gång kommande dagar men vi är hemma från landet och tar det lugnt med film i kväll. Så länge tänkte jag passa på att tipsa om några facebookfunktioner som jag har märkt att många inte känner till. Jag är själv aktiv i många grupper på Facebook. Till exempel så byter jag ju grejer aktivt nästan varje vecka (ditt halsband mot min kudde osv). Då finns det några saker som är väldigt bra att känna till och ha koll på:

ÖVRIGTMAPPEN

Alla meddelanden från folk du inte är vän med på Facebook hamnar i övrigtmappen. Då får du alltså ingen avisering om att någon har skrivit till dig, utan du måste själv hålla koll på den mappen. För mig som är aktiv i bytesgruppen för Stockholmsområdet så är det bra att kolla den dagligen. Via dator gör du så här: Klicka på startsidan. Gå in på meddelanden i menyn till vänster (alltså inte via den vanliga symbolen). Sedan kommer du se att det, som på skärmdumpen ovan, står övrigt bredvid inkorgen i svaga bokstäver. Klicka där, gärna ofta om du är aktiv i grupper! Via mobil gör du så här: Gå in på Facebook via webbläsaren i mobilen i stället för appen. Gör på samma sätt som ovan men när du är inne på meddelanden så går du längst ner och klickar på ”Visa andra meddelanden”.

VARFÖR SER JAG INGET I MITT FLÖDE FRÅN ALLA SIDOR JAG GILLAR?

Facebook märker vad du tenderar att gilla och inte, och sorterar ditt flöde utifrån det. Dessutom vill de gärna att den som har en gillasida ska köpa annonser för att nå ut till fler av sina ”gillare”. Alla sidor jag verkligen gillar gör jag så här med, som på skärmdumpen ovan: Håll markören ovanför gillar inne på gillasidan och klicka på ”Ta emot aviseringar”. På så vis riskerar du inte att missa inspirerande, roliga eller informativa uppdateringar från de sidor du gillar. Visst, det blir några fler aviseringar på jordgloben då. Men de dagar du inte vill ta del av den senaste uppdateringen kan du ju bara skippa att klicka. Jag gör så här på nästan alla sidor jag gillar. Och när vi ändå är i farten får du gärna gilla min sida med teckningar – jag lägger upp en ny nästan varje dag!

ARKIVERADE MEDDELANDEN

När vi ändå pratar om facebookmeddelanden (eller ”chatten” som vissa kallar den), så kan det vara bra att känna till: När du klickar bort ett meddelande så hamnar det i ”arkiverade”. Dit hittar du enligt skärmdumpen ovan. Det går att helt radera meddelanden på Facebook också, men inte genom att trycka på det lilla krysset bredvid respektive meddelande.

I STÄLLET FÖR ATT SKRIVA ”FÖLJER”

I många grupper jag är med i skriver folk ”följer” när de vill se fortsatta uppdateringar på ett visst inlägg. Kanske en auktion på någon pryl eller ett inlägg i en tipsgrupp/husmorstips eller så. I stället kan du bara trycka på den lilla pilen intill inlägget och välja ”Slå på aviseringar”. På så vis blir du meddelad när någon uppdaterar inlägget. Det går också att slå av aviseringarna på det specifika inlägget om det visade sig vara mindre intressant än du hoppats.

Kanske kan någon ha användning av denna info, själv använder jag den dagligdags!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Detta visste du (kanske) inte om Facebook

  1. Sussie skriver:

    TACK! Detta behövde jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s