Hemlig ljuvlig utflykt med mamma

Igår skulle jag och min älskade mamma ses. Jag visste att vi skulle åka iväg någonstans, men var vi skulle var hemligt. Inte ens när vi satt i bilen ville mamma avslöja något, så himla spännande. Och slutdestinationen blev en av de ballaste platser jag har varit på någonsin. Rosenhill, långt ut på Ekerö. Där finns kafé, mysiga promenadvägar, en liten butik, och en ljuvlig och fri känsla samt underbart omatchande inredning. Vi åt varsin rawfood-boll och drack smarrigt kaffe. Jag var verkligen helt chockad och fotade som en tok. Idag, på denna regniga och lite trökiga dag så bjuder jag därför på bildregn från en unik plats. Och då har jag ändå valt bort massa andra fina bilder! Bildregn kan vara tråkiga men just i detta fall är det bara för ljuvligt för att låta bli.

Det fanns odlingar typ överallt, så här fint uppställt.

Här kunde man, om man ville, sitta ute i ett växthus och fika.

Jag älskar flamingos i alla dess former!

I badrummet var väggarna tapetserade med gamla tidningar från 30-talet.

Här satt jag och mamma och fikade och babblade.

I kafét fanns många egenproducerade produkter  och en riktigt snygg skänk. Jag har alltid velat ha en skänk, vi hade en så underbart vacker hemma när jag var liten. Än så länge finns inte plats för vare sig skänk eller linneskåp hemma, men en vacker dag kanske!

Vem behöver Oslo när man är på den här platsen liksom?!

Fin idé att anamma för den som har trädgård: Att plantera i en fin gammal barnvagn!

Från butiken fick jag i present av mamma en tvålkopp i mässing och två helt underbara kaffekoppar, jag visar bild på dem snart (dock inte i just det här inlägget).

Jag gungade på en repgunga, svårt att låta bli liksom!

Nästa gång ska jag garanterat sitta här, bland alla vedträn i dessa ljuvliga retrofåtöljer:

Utan att överdriva känns det typ som att jag fick uppleva paradiset på jorden igår. Jag är ju inte mycket för badstränder och ståhej, det här var mer en plats i min smak. Att dessutom få uppleva den med min helt underbara mami gjorde saken så mycket bättre! Det är lite krångligt att ta sig hit utan bil och jag har ju varken bil eller körkort. Men jag kommer garanterat återvända hit även om det kräver en lång resväg. Jag tänker mig att jag flera gånger i höst, när jag är tjänstledig, ska åka hit och sitta och skriva. Äta lunch, promenera och sedan skriva ännu mer.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Retro, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemlig ljuvlig utflykt med mamma

  1. Katarina skriver:

    Tack för tipset! Måste ta mig dit…älskar också allt som ser ut som något Ilon Wikland hade kunnat rita…
    Frisyren håller i sig! Fortfarande supersnyggt! Och din kofta gillar jag skarpt. Kul att du ler på sista bilden! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s