Mitt drömliv (önskeinlägg)

Tidigare i våras bad jag bloggläsarna att uppfinna rubriker till inlägg jag skulle skriva. Ett av de inkomna förslagen var ett inlägg med rubriken ”Mitt drömliv”.

Faktum är att jag har en ganska tydlig bild av mitt drömliv. På många sätt har jag redan mitt drömliv – jag har fått ge ut en roman på riktigt förlag, jag är tillsammans med en underbar man som älskar mig som jag är.

På vissa sätt har jag mycket långt kvar till mitt drömliv. Det kanske hör till drömmen, att den just är en dröm snarare än ett mål. Men några tydliga parametrar drömmer jag dagligen om:

Jag vill ge ut fler böcker och få kontakt med ett förlag som jag vet liksom har ett intresse för det jag skriver. Förlaget som gav ut min första roman är tyvärr nedlagt. Ett annat förlag har tagit över rättigheterna så romanen går fortfarande att få tag i men jag har liksom inte kontakt med något förlag inför kommande projekt. Ibland känns det hopplöst. Då faller jag ihop inombords och tänker att det aldrig kommer gå. Jag brukar bara stanna där i korta stunder, för jag vet att den känslan inte leder till annat än ångest. I stället försöker jag konstant uppmana något slags jävlar anamma-attityd, det går väl typ sådär. Men ibland ryker det ur öronen på mig av sådan där lust och då är jag ofta väldigt kreativ.


Typ så! Bild lånad från internet.

Jag vill bo större! Det här tänker jag på ideligen. Att vara 30 år och bo i en etta och dessutom ha en förkärlek för prylar och böcker en masse – ja, det är mysigt men det tar på krafterna emellanåt. Jag drömmer om en trea i innerstaden med balkong och originalkök från 60-talet (ni vet sådana där lutande köksluckor i trä målade i någon piffig färg). Jag drömmer om det här så ofta, mycket och intensivt att det nästan slår in om jag blundar tillräckligt hårt. Om drömmen slog in skulle jag ha ett skrivbord där jag kunde ha pennor och papper framme och bara slå mig ner och skapa när andan föll på.

Jag vill känna mig fri och stark i min kropp. Den här drömmen är ju väldigt ny. Tidigare har det alltid varit: JAG VILL INTE VARA TJOCK. Jag motar bort sådana tankar innan de hinner knacka på, de är inte konstruktiva överhuvudtaget. Ej heller här lyckas jag alltid, men mer nu än innan. Jag vill kunna köpa exakt vilka kläder jag vill. Jag vill kunna gå upp för en trappa utan att tveka innan och flacka med blicken i jakt på andra alternativ för att ta mig upp. Jag vill orka bära och släpa utan att få superont i ryggen och axlarna. Det här är en konstruktiv och genomförbar dröm, som jag ska uppnå!

Jag vill helt slippa ha ett arbete som jag förväntas vara på vissa tider varje dag. Jag har inget behov av det och mår inte särskilt bra av det, även om jag absolut trivs på mitt jobb och med mina fina arbetskamrater. Det här är liksom inte specifikt för jobbet jag har just nu utan gäller arbetsplatser i allmänhet. Den drömmen ska jag ju lajva nu från 1 september – pepp! För några år sedan lovade jag mig själv att aldrig jobba heltid på ett och samma ställe eftersom det inte passar mig alls. Det löftet har jag hållit och där jag är just nu jobbar jag 50%. Sen har jag ju massa andra saker vid sidan om men det är enbart roligt. Varför vill jag slippa ha ett lönearbete? För att jag vill kunna ägna tiden åt skrivande i alla dess former (och där inkluderar jag t. ex att hålla i skrivarworkshops m.m). Också den här drömmen tänker jag på många, många gånger varenda dag.

Jag vill ha den här bloggen så länge jag bara får, och utveckla den och lägga ner ännu mer tid på den. Jag vill regelbundet skriva krönikor i någon tidning. Jag vill lära mig fotografera. Jag vill alltid, alltid fortsätta skriva. Jag vill ge ut seriealbum och böcker med mina teckningar. Genomföra konstprojekt. Umgås mer med mina vänner (orka, hinna).Och framförallt: Aldrig sluta drömma, hoppas och kämpa!

Vad drömmer ni om? Hur ser ert drömliv ut?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt drömliv (önskeinlägg)

 1. Jenny skriver:

  Mina mål med min kamp mot vikten och för ett hälsosammare liv är att kunna göra sådant som ”alla andra” kan göra, t.ex. att kunna på restaurang, bio eller flyga utan att oroa mig för om jag får plats i stolar. Inte ta upp mer än precis bara ett säte på bussen eller tåget.

  Jag vill kunna börja ta ridlektioner, och gå på vandring någonstans långt norrut i fjällen. Och ha problemet att inte kunna välja vilka kläder jag ska köpa för att det finns så mycket fint att välja mellan, istället för att desperat försöka hitta något som jag kommer i som inte är alltför fult och tältaktigt.

  Små och stora saker i vardagen som betyder jättemycket men som man nog inte reflekterar över så ofta som ”normalviktig” helt enkelt.

  En dröm har jag redan uppnått: jag har kunnat börja jogga! En sån frihetskänsla det var!

 2. Sussie skriver:

  Spännande och intressant att tänka på och sätta ord på – mitt drömliv! Jag som du drömmer ofta och mycket men att verkligen sätta ord på allt och liksom foga ihop bitarna till ett helt drömliv, det är väldigt inspirerande och säkert något som man bör göra regelbundet. Det är annars lätt att drömmarna bara blir just enstaka lösryckta drömmar, istället för en helhetsbild om just drömlivet, så upplever i alla fall jag det.
  Mitt drömliv handlar om att få vara frisk och stark i kroppen och huvudet, känna att jag orkar hela vägen, och det gör jag nog inte om jag lägger 90% av dagen på en arbetsplats… Jag vill ha tid och ork att lyssna på min man, leka med mina barn, umgås med mina föräldrar, gå en promenad. Vara närvarande med människorna runt omkring mig, istället för att lägga en stor del av energin och tiden på jobbet och sen vara sur/trött/grinig på hemmaplan. Det är inte helt lätt i praktiken och jag vet inte riktigt hur det ska gå ihop (hur ska jag försörja mig om jag inte jobbar tex?) (vinna på lotto??) men det är drömmen i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s