Ingen förnekelse – det är så här jag ser ut

Jag upplever ofta att bilderna jag lägger ut här är lite tillrättalagda. Charmiga vinklar och poser. Det har nog egentligen att göra med att Jens är lite längre än mig, och förra veckan la jag ju ut bilderna i tajta kläder till och med. Men själva vitsen med en sådan här livsstilsförändring är att se sanningen i vitögat. Häromdagen pallrade jag mig, trots förkylning, iväg på min väns release för en ny diktsamling. Där blev jag fotograferad av Catharina Edin och så här ser jag alltså ut:

Det är hemskt att se sådana här bilder, på något sätt inbillar jag mig att jag är snyggare än så. Men den här bilden får bli den bild jag senare visar som skräckexempel.

Ha en strålande lördag, kompisar!

Annonser
Det här inlägget postades i Foton på vägen, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Ingen förnekelse – det är så här jag ser ut

 1. Jia skriver:

  Hej Jessica,
  Jag läser ofta din blogg men kommenterar inte. nu känner jag att jag måste 🙂 På bilden som du tycker är hemsk, som du verkligen får tycka är det, det får du bestämma själv, ser du hur fin ut som helst!!! Jag vet att det är vad man själv ser och tycker som betyder nåt men du ser glad och strålande ut!
  Du är så himla duktig och stark och fortsätt kämpa, men försök att förstå att en människa som inte känner dig, som inte alls tjänar nåt på att ljuga här, lägger nån minut på att berätta hur fin du är, snälla känn att du är fin som du är 🙂
  Vänligen Jia 🙂

 2. Susanne skriver:

  Hej Jessica!
  Du har en både läsvärd och tänkvärd blogg tycker jag.
  Det är intressant att få följa din ”hälsoresa”,det är nog klokt att fokusera på sitt välmående i stora drag och inte ”bara” på vikten. Jag känner igen mig alltför väl i mycket av det du skriver på din blogg, alla blickar, ”välmenande”? råd som vi överviktiga ofta får fast vi inte har bett om dem.
  Du verkar vara en trygg och klok ung kvinna, du ser stark och frisk ut. Trevlig helg fina Jessica!
  Hälsningar Susanne.

 3. Marina skriver:

  Modigt! Är det också sådär du mår?

 4. moa skriver:

  Superfin, ju!

 5. Jessica Johansson skriver:

  @moa men tack 🙂 hihi.

 6. Jessica Johansson skriver:

  @marina, vad menar du? 🙂

 7. Jessica Johansson skriver:

  @Susanne, tack så mycket för din fina kommentar. Det värmer att du gillar min blogg! Jag har skrivit mycket i bloggen om hur man behandlas som överviktig, så om du orkar scrolla bakåt i bloggen hittar du fler inlägg. Och jaa, blickarna och välmenande råden är outhärdliga emellanåt, och absolut inte inspirerande direkt…

 8. Jessica Johansson skriver:

  @jia, din kommentar gjorde mig så in i bomben glad att jag var tvungen att läsa upp den för jens som också blev glad. 😀 tack för att du tog dig tid att kommentera, det gjorde min dag! ❤

 9. M skriver:

  Jag förstår verkligen känslan av att ”jaha, det är sådär illa” när man ser en bild på sig själv. Så tänker jag jämt. Men när jag ser din bild så blir jag lite glad. För jag känner igen mig i ditt utseende på nåt sätt, och jag tycker att du är väldigt söt! Vilket får mig att tänka att det nog behövs fler kroppar sorters i media osv. Det skulle vara lättare att tycka om sig själv då, när man kan identifiera sig med någon, och samtidigt tycka att ”jaha, men så söt skulle jag också kunna vara”. Sen är det ju lite tråkigt att det finns såna krav på utseende överlag, svårt att helt koppla bort sånt.

 10. Kate skriver:

  När jag ser bilder på dig i bloggen tänker jag allt som oftast: vad söt hon är – som en ung Michelle Williams med en säregen lyskraft.

 11. Katarina skriver:

  Mäh, du bevisar verkligen det faktum att skönhet inte handlar om kilon utan vackra drag, ungdomlig fräschör och en strålande blick. Jessica, du ser väldigt bra ut men det kommer du troligtvis inte inse förrän du är äldre och har distans till nutida Jessica. 🙂

 12. P skriver:

  Hej Jessica,
  jag läser ofta din blogg men har aldrig kommenterat något varken din eller någon annans trots att jag läser många. Men nu så bara måste jag säga till dig att jag tycker verkligen att du är JÄTTEFIN, du är söt och har en karisma som med mig avundas. Fortsätt kämpa för men se inte ner på dig själv. Du är vacker!!!

 13. Jessica Johansson skriver:

  @M, tusen tack för din kommentar! ❤ jag håller verkligen med om att flera sorters kroppar behöver synas i media, som det är nu ser man ju bara överviktiga kroppar i samband med just deras övervikt. :/

 14. Jessica Johansson skriver:

  @Kate, wow vilken komplimang (var tvungen att googla för har så dålig koll på kändisar) 😀

 15. Jessica Johansson skriver:

  @Katarina, åh tusen tack ❤ nej det kommer jag nog aldrig inse. fast när jag ser bilder på mig själv från när jag var 20 så känner jag ju "wow vilken pingla jag var", men då vägde jag också mycket mindre, haha..

 16. Jessica Johansson skriver:

  @P, men gud vilken fin kommentar, vad glad jag blir att du tog dig tid att skriva den. TACK!!!

 17. hanna skriver:

  Jag kan bara hålla med alla andra! Du ser så frisk, pigg, glad och fräsch ut! Och det sitter inte i vikten eller kroppen utan i utstrålningen och blicken!

 18. Mia skriver:

  Pigg och glad och lite ”full i fasen”! Var stolt och sträck på dej – du lyser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s