Ljuvligaste lampan och vackraste kopparna

Jag fick kontakt med en tjej via Facebook som gör sådana här ljuvliga lampskärmar av gamla retrotyger. Jag fick en fin lampfot av Jens mamma i födelsedagspresent men var mindre förtjust i den lampskärm som hörde till. Voilà, så kombinerade jag lampskärmen med foten och har fått världens enligt mig härligaste retro bordslampa, som gör sig perfekt på teakbyrån. Tyget är av Marjatta Metsovaara om jag inte är helt ute och cyklar. Här är lampskärmsmakerskans instagram.

Sedan har vi länge haft ett extremt i-landsproblem hemma. Vi har en underbar gammal retro-rullgardin från 60-/70-talen som gör sig perfekt hos oss. Men den hade tappat sin förmåga att stanna upp rullgardinen så vi har hängt vårt överkast över fönstret vilket har gjort lägenheten sjukt mörk och tråkig, eftersom vi inte har orkat ta ner den varje dag. Idag gjorde jag en liten hemsnickrad lösning på problemet. Jag klippte sönder remmen från en tygkasse,gjorde ett litet hål i rullgardinen och vips går den att fästa i ventilen vid fönstret. Jag blev omåttligt glad över att åter få in lite ljus.

På kudden brukar katten ligga och spana eller sova ihoprullad till en liten boll.

 

Dessa koppar är också nya till hemmet. Jag har hur länge som helst velat ha sådana här – de kommer från Gefle och heter Spinett om någon annan suktar efter likadana. Jag planerar att unna mig många ljuvliga morgonstunder med kaffe ur de här kopparna i sommar.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Retro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s