Svar på tal kring min hälsoresa

Jag är så tacksam för alla fina kommentarer jag får, de gör att bloggen är det absolut roligaste jag någonsin har gjort – ja, nästan roligare än att skriva min första roman. Jag hoppas att jag får blogga länge till, särskilt nu när jag är så bra insikter på spåren. Jag ska nu också lägga ner mer tid på att svara på alla kommentarer, så att det blir en levande dialog även i kommentarsfältet i bloggen. Idag fick jag en otroligt omtänksam och fin kommentar av en Charlotte – tack Charlotte! Jag vill dock svara på den eftersom flera av tankarna återkommer. Detta är alltså inte menat som kritik mot Charlotte, tvärtom! Jag bara fick en impuls att besvara kommentaren i ett blogginlägg.

Hej Charlotte och tusen tack för din fina kommentar!

* Jo jag har faktiskt koll på min sköldkörtel. Jag hade en hjärntumör som liten bäbis och den påverkade, kom man på i mina tidiga tonår (alltså mängder av år efter att tumören försvunnit), bl.a sköldkörteln. Därför tar jag medicin mot detta varje dag. Med medicinen är mina funktioner som hos en vanlig person.

* Jag har alltid ilägg i mina Converse, alltså sådana som är bra för fötterna. Och när jag promenerar och till vardags så har jag nästan alltid superbekväma promenadskor, dessa:

Men oftast när jag blir fotad så ska jag iväg på något skoj, och då gillar jag att ha Converse, så att jag känner mig lite finare.

* Vad fint att du rekommenderar styrketräning. Jag går sedan ca sex veckor tillbaka hos en personlig tränare och gör just styrketräning. Detta har jag bloggat om ett gäng gånger på sistone. Hon hjälper mig även med kost, motivation och så vidare. Jag tror ändå det är bra att också promenera för att hålla igång vardagsmotionen. Sedan jag började styrketräna har min värk i axlar, knän osv minskat och jag känner på mig att den snart kommer minska ännu mer.

* Jag har skrivit en del på sistone om att jag har släppt vikten på sistone och i stället fokuserar på att mäta med måttband då och då, och försöka känna efter hur min kropp känns. På motionsfronten har jag skött mig prickfritt sedan jag började med personlig tränare (förutom den här veckan för jag har varit förkyld med feber och är fortfarande inte frisk och då tänker jag faktiskt inte träna vad folk än påstår). Det är alltså maten jag helt enkelt måste börja sköta och när jag sköter den så får jag resultat på alla håll och kanter. Jag har nu professionell hjälp, alltså.

* Min framtid känns spännande och jag har massa mål och visioner – de flesta är lyckligtvis orelaterade till mitt utseende, utan har att göra med kreativitet och konstnärligt skapande. Det kommer alltid vara det viktigaste i mitt liv, annars hade livet känts mycket futtigt. Men jag har massa mål även på hälsofronten.

Tack för din omtänksamma kommentar och hoppas du vill fortsätta följa min blogg och inte tar det här inlägget som drygt! Det jag störde mig lite på i din kommentar var att jag givetvis har tänkt på allt du skriver, att en person är tjock innebär inte att hon har dålig koll på hälsa och sådant – oftast är det precis tvärtom. Men jag förstår att du bara menar väl och väljer därför att svara på det här sättet.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Svar på tal kring min hälsoresa

 1. Carro skriver:

  Känns inte som att Charlott kan ha läst bloggen de senaste månaderna? Tycker du är väldigt storsint som svarar så här. Jag hade blivit galen på allas ”råd” som kommer efter var och varannat inlägg.

 2. Jessica Johansson skriver:

  @Carro, haha ja jag blir lite galen men jag tänker samtidigt att det här kanske är funderingar som många har och då kan jag lika gärna svara på ett trevligt sätt. 😀 Många kanske tänker på att jag är kobent (hjälp, det har jag aldrig tänkt på) eller att jag som är så tung inte borde promenera. Fast nu när jag formulerar det så här så känns det inte lika bra. Så jag går nog och diskar lite istället, hihi.

 3. Carro skriver:

  Jag kan även tycka att det var en del mästrande formuleringar så som ”hemska converse” och ”jag anser att du behöver professionell hjälp”. Avskyr mästrande. Om man inte vill framstå som en viktigpetter kanske kam ska välja sina ord och inte gömma sig bakom att man är ”rak”.

 4. Charlotte skriver:

  Åh vad kul med svar, tycker inte alls du är dryg! Jag kommer in och läser med jämna mellanrum för att se hur det går och missar såklart en del, bara kände nu efter att ha följt dig av och till sedan du började blogga så ville jag hejja på och ge lite av mig 🙂 man blir ju engagerad som läsare, det är ju det som är roligt med bloggar! Gillar också att följa dig för att vi är så olika, du har så stort kulturellt och intellektuellt sinne medans jag har gjort en kort karriär som chef i det militära och nu inom Polis så det här med att jag använder mig av mästrande formuleringar kan jag svälja, jag är sån på gott och ont… Ha en go helg nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s