Mina fem bästa botemedel mot en skitdag

Idag är ingen bra dag. Jag jobbar kväll. Jag har varit uppe sedan tidigt i morse men inte fått något vettigt gjort (däremot har jag sett första avsnittet av denna spionserie, haha). Jag har ont i halsen och har fått ställa in morgondagens PT-pass. Fingret är fortfarande i bandage, vilket gör att jag inte kan rita. Det är grått som tusan utomhus och jag har fortfarande inte handlat inför veckans matlagning (det sistnämnda kommer lösa sig, så no worries). I stället för att deppa ihop – alla dagar kan helt enkelt inte vara på topp – så brukar jag bota en skitdag på något av följande fem sätt:

1. Lyssna på podcasts

Det finns så mycket bra podcasts som kan få mig på bättre tankar. Nyligen tipsade jag om ett helt gäng, utöver dem har jag också upptäckt Kropp&själ samt Hämndens timme.

2. Slå mig ner i min gula läsfåtölj och glida in i en bok eller tidning.

Just nu läser jag Djuna Barnes noveller, som innehåller en sällan skådad formuleringsförmåga. Därefter ska jag kasta mig in i ”Kära Liv och Caroline”, som jag verkligen har sett fram emot. Jag har också ett oläst nummer av ViLäser (som jag inte är överförtjust i egentligen, men denna innehåller en intervju med Kristina Sandberg!) och ett oläst nummer av Arena.

3. Klappa den här lilla gosisen.

Inget kan lindra känslan av att en dag är skit såsom att klappa en mjuk, spinnande liten katt som tittar på en med ögonen fulla av klokskap och kärlek!

4. Försöka städa lite


Bild lånad från internet.

Det är jobbigt att orka städa på en dag när allt känns motigt, men gud så skönt det är att ha det gjort! Jag brukar försöka diska en stund eller skrubba köksgolvet eller bara plocka undan de saker jag är expert på att strö omkring mig. Det hjälper en aning.

5. Om inget annat funkar

Om inget annat funkar försöker jag acceptera faktum. De allra flesta dagar är bra i mitt liv. Jag känner mig ofta, nuförtiden, glad och pigg och peppad och full av inspiration. Då är det faktiskt inte hela världen med en och annan mörk dag i tillvaron. I morgon blir säkert bättre, det tror jag på riktigt! Och internet är ju fullt av tidsslösande men ljuvliga netflix-serier och svtplay-program som dämpar det mesta.

Just denna stund innan jag ska åka till kvällsjobb, så ska jag först diska lite. Sedan äta lunch. Sedan kanske lata mig en stund. Högre ambitioner än så får jag klara mig utan idag.

Hur lindrar du de evighetslånga skitdagarna när de dyker upp?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mina fem bästa botemedel mot en skitdag

  1. Säger högt: I morgon ligger det bakom mig! : )

  2. Katarina skriver:

    Jag läser bloggar… ;-P

  3. Jessica Johansson skriver:

    @Katarina, haha, det låter bra. 🙂 vilka är dina favoritbloggar? jag läser egentligen ganska få just nu, däribland underbara clara, retromania och lady dahmer som jag läser prick alla inlägg av. Och några bokbloggar.

  4. Jessica Johansson skriver:

    @mian, det låter som ett vettigt sätt att tänka, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s