Tvåminutersmetoden!

Aldrig trodde jag väl att jag skulle få råd eller tips från Alex och Sigges podcast! Visst, jag gillar den verkligen emellanåt och har hört alla avsnitt men det är ju andra anledningar än tipziga tips som får mig att gilla den. Igår nämnde de hursomhelst en tjej som hade gått ner typ hundra kilo. Hennes knep var att ha en lapp i fickan hela tiden, på vilken det stod två minuter. När hon fick en impuls att äta onyttigt, äta för mycket, göra ogenomtänkta val på matfronten – så kollade hon på sin lapp. Hon stod ut i två minuter och sedan var det oftast inga problem att stå emot den destruktiva impulsen.

Varför inte? tänkte jag, som verkligen gillade det enkla och fina i den tanken.  Så jag gjorde en egen lapp igår och la den i fickan, kort och gott. Än så länge har ingen impuls övermannat mig, men så fort det sker ska jag titta på min lapp. Två minuter kan jag alltid stå ut! Och på två minuter hinner man ju tänka på målbilden, på vad det är värt att käka trettio nötter jämfört med att få minus på måttbandet och så vidare. Man hinner stanna upp och sätta sin impuls i ett större perspektiv, vilket kan räcka nog så långt.

Har någon annan provat?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa, Viktnedgång. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tvåminutersmetoden!

  1. Marina skriver:

    Har använt en variant. När du blir sugen på att äta nåt du inte borde – drick ett glas vatten och se om det inte går över. Det gör det nästan alltid!

  2. Caroline skriver:

    Jag testade också det här efter ha lyssnat på alex och Sigge. Igår höll det mig från att äta 10+ riskakor efter middagen.

  3. Lovisa skriver:

    Det funkade för mig med att sluta röka, fast jag hade ingen lapp men man skulle vänta 2 min eftersom sug fungerar som vågor med en början, kulmen och en nergång fick jag förklarat för mig. Har inte rökt en enda gång nu på 8 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s