Min mat- och träningsplan den här veckan

Jag vet att vissa menar att det inte är bra att planera sin kost för mycket. Och på sikt så är mitt mål absolut att hamna där. Att liksom få kosten att flyta på på ett sunt och trevligt sätt. Än så länge är jag inte där. Om jag inte planerar så blir det ett kaos av pasta och mackor och extrem hunger. Just nu kör jag ju ett projekt i ytterligare fyra veckor med en dietist och amelia (mer info kommer så småningom), så jag får recept varje vecka. Kul att prova nytt men också otroligt svårt för mig! Så här ser åtminstone planen ut för den här veckan. Tänker att det kanske kan inspirera någon annan att tänka på samma sätt.

Frukost är alltid: Fiberhavregrynsgröt med mjölk, bär, kanel och en nypa pumpakärnor.
Mellanmål på för- och eftermiddag är alltid: Två riskakor med tunt lager light-philadelphia och gurka och skinka alternativt banan och ett glas mjölk.  Oftast det förstnämnda.

TISDAG
Lunch: Pyttipanna på sötpotatis, bl.a och med sallad till
Middag – En särskild brysselkålsallad med massa bra saker i
Träning: En timmes rask promenad på eftermiddagen. Om det regnar får jag pallra mig till gymmet och gå på löpband.

ONSDAG
Lunch – Vi blir bjudna på lunch av jobbet den dagen, men det brukar vara bra mat
Middag – Aubergine i ugn med bl.a mozzarella
Träning: Pass hos min PT på SATS

TORSDAG
Lunch – Rödbetssoppa alternativt bönpasta med hemmagjord pesto
Middag: Kikärtssallad med hemmagjord pesto
Träning: Träning med min PT

FREDAG
Lunch – vi har en planeringsdag med jobbet så vi får lunch där, målet är då att äta lagom mängd
Middag – Brysselkålsallad med massa nyttigheter
Träning: En timmes rask promenad på kvällen

LÖRDAG
Lunch – rödbetssoppa
Middag – bakad sötpotatis med god fyllning
Träning – en timmes promenad på dagen (minst)

SÖNDAG
Lunch – Majsfrittata med sallad
Middag – Kikärtssallad med hemmagjord pesto
Träning – en timmes promenad

Denna vecka ska jag inte promenera någon av de dagar jag har PT eftersom veckans hela fokus för mig blir att få ihop planeringen med mat och faktiskt klara det prickfritt. Ev kan jag om några veckor lägga in extra utmaningar såsom att promenera även vissa av PT-dagarna men jag vill inte riskera att köra för hårt och tröttna nu. Gruppträningspass kanske jag går på ett, om jag har orken, men det blir lite krångligt med det brutna fingret så vi får se. Annars blir planen ovan helt toppen! På söndag kväll berättar jag hur det har gått.

Annonser
Det här inlägget postades i Planering, Träning, Vardag. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Min mat- och träningsplan den här veckan

 1. Jessica Johansson skriver:

  @anna, Wow vilket bra lästips! men nu är ju min kost väldigt bra ur sockerberoende-synpunkt 🙂 (förutom bananen då, ur din synvinkel men jag upplever inte att jag alls blir triggad av banan)!

 2. M skriver:

  Planering tycker jag är det svåraste, och få rutin på det. Att träna kan vara kul och nyttig mat är ju god, men ändå har jag svårt att få till det! Inget får faila liksom. Är väldigt hungrig också, även om jag drar ner på kolisar. Du verkar ju ha flyt nu, tycker du gör det jättebra. 🙂 Undrar om du vill lägga ut recept på pytt med sötpotatis?

 3. Katarina skriver:

  Maten på bilden ser supergod ut! Jag fattar vad du menar med att det är svårt att få till det med mat…om man inte är superintresserad av matlagning så känns det väldigt trist att lägga en massa tid på det. Det ska bli kul att få läsa längre fram om recepten och ingredienserna i rätterna du har fått nu av dietisten!
  Själv kör jag gärna egen fastfood, typ kokt kycklingfilé (häll ner i kokande buljong direkt från fryspåsen) med ugnsrostade rotfrukter med bara salt och peppar på. Till detta tar jag gärna en klick lätt creme fraiche med smaken paprika-chili eller tomat-basilika. Vad som helst som tjoffas ner i grytor och formar och som sköter sig självt (och med få ingredienser) är min melodi. 🙂

 4. Marie skriver:

  Genom din blogg kom jag, som jag tidigare berättat, underfund om att jag är sockerberoende. Och mitt liv har verkligen förändrats sedan jag tog bort drogen, även om jag har mycket kvar att jobba med, både fysiskt och psykiskt, efter så många år av missbruk. Jag har stor respekt för att vi alla är olika och triggar på olika saker, så jag vill inte komma med pekpinnar eller ovälkomna råd. Jag tycker dock att din dietist, hur duktig hon än är vad gäller ”vanliga” människor, inte verkar ha koll på vad sockerberoende ska och inte ska äta. Det är inte konstigt – ytterst få dietister har sådana kunskaper. Om det nu verkligen är ett beroende du har och inte bara ett skadligt bruk så finns det vissa saker i din matplan som inte är helt optimala. Läs gärna Bitten Jonssons ”Sockerbomben”, Gunilla Sahlins ”Vitt begär” och bloggarna http://nollprocentsocker.se/ och https://besweetwithoutsugar.wordpress.com/. Om igenkänningen är total, som det var för mig, så finns det kanske anledning att fundera ett varv till och söka sig till experter på just sockerberoende. Lycka till!

 5. anna skriver:

  Fler lästips 😉 ❤

  http://aktivtraning.se/fraaga-om-kost/ar-riskakor-nyttiga

  http://www.annahallen.se/category/sockerberoende/page/3

  Du är på rätt spår! Bara forsätt 🙂 Ta till dig de tips du tror på och låt de andra vara.

  You can do this!!

 6. Anna skriver:

  Så bra skrivet Marie 🙂

 7. Marie skriver:

  Anna, om det var du som tipsade om videon med Bittens föreläsning så är det, som jag tidigare skrivit, dig jag har att tacka för att jag fått chansen till ett nytt liv 🙂

 8. anna skriver:

  Härligt att höra Marie ❤ Hoppas att du kan skicka inspirationen vidare till någon behövande ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s