Bilder från en ljuvlig helg med inspiration, retrofynd och god mat

Alltså, oj oj oj vilken underbar helg jag har haft! Bland annat har jag städat, läst (Siri Hustvedts Ögonbindeln rekommenderas!), promenerat på Söder i flera vändor, fikat på kolonilott i solen, varit på flera loppisar och retroaffärer, promenerat, lagat mat och pysslat lite.

Jag älskar sådan här gatukonst, någon har prytt ett helt träd på Mariatorget med vacker, färgglad stickning!

Igår var jag och Jens på stor loppis i Årsta på förmiddagen, jag hittade flera fina saker (se några av dem senare i inlägget). Därefter tog vi en kaffe i solen. Sedan var vi på Tid och rum, en retroaffär jag länge velat besöka och som också ligger i Årsta. När det var avklarat tog vi en fika med en kär vän på hennes kolonilott vid Gullmarsplan. Det är så ballt, man går från världens bil- och människokaos och efter några minuter är man i en blommig, kvittrig idyll med radion lågt i bakgrunden. Vi hann också med Stockholms internationella seriefestival på Kulturhuset. Jag ÄLSKAR ju den svenska seriekulturen (Liv Strömquist, Nanna Johansson, Sara Granér, Lisa Ewald, Nina Hemmingsson, Linda Spåman osv) och ritar också själv i seriestil. Förra året satt jag och sålde i dotterbolagets monter, det orkade jag inte i år men jag besökte den och köpte saker i stället. Och vi köpte flera fina planscher samt ett gäng inspirerande fanzines och en och annan bok:

På ett sätt, tänker jag, är seriekulturen just nu vad poesikulturen var på 70-talet i Sverige med stenciltidskrifter, dikthäften och en levande undergroundkultur. Jag hoppas att också poesin kan bli sådan igen. Så länge njuter jag av sådana här balla produkter som på bilden ovan, det är ren inspiration för mig.

Jag har ju inte berättat så mycket om det, men just nu håller jag på med ett projekt med en dietist och Amelia, utöver min PT-träning som ju sker helt privat. Detta innebär hursomhelst att jag får massa smarriga recept, och det går faktiskt riktigt bra! Det är så kul att få prova för mig nya och oväntade smaker. Men framförallt har det typ varit en revolution att jag blir mätt på så nyttig och näringsrik mat, och att jag nöjer mig med angiven portionsstorlek utan gnissel. Det känns helt otroligt. Tyvärr kan jag just nu inte dela med mig av recepten, men denna kikärtssallad med hemmagjord pesto blev en smaksensation för mina smaklökar nu i kväll. Ett tag trodde jag att jag inte skulle fixa viktnedgången men nu är jag säker på att jag kommer fixa detta – och ni följer med på resan.

Nöjd men slut efter gårdagens alla eskapader.  Med ny klänning från Monki dessutom och ny väska från en ljuvlig retroaffär.

Vad har jag fyllt på med då, i helgen? Jo:

Fantastisk burk att förvara slevar och salladsbestick i.

Den vänstra brickan brukar gå för hundratals kronor på retrosidor på nätet, jag fick denna för 30 pix!

Nu äter jag ju inte spagetti men bönpasta får bo i den här fantastiska pastaburken, har jag tänkt.

Dessa bytte jag till mig i veckan, mot ett mumintyg som jag inte visste vad jag skulle ha för användning för. Vad ska jag ha dessa till, undrar någon? Jo, njutning för ögat förstås. De är skapade av Ingela P Arrhenius och är väldigt populära. Jag förstår varför, de är ju så söta!

Jag har tänkt täcka hela väggen ovanför soffan med bonader, tygtavlor och planscher och då passar dessa två helt perfekt!

Sådana här kannor är väl egentligen tänkta för såser men jag tycker de funkar lika bra att servera vatten i, till måltiden.

Den här lilla damen får mig att tänka på mina egna teckningar. Svårt att motstå då, förstås.

Och slutligen en börs, vars användningsområde jag inte vet riktigt än. Den hittade jag på Emmaus vid slussen.

Jag är ju otroligt kritisk med vilka böcker jag fastnar för och läser inte vidare i en bok som inte totalt knockar mig (om jag inte ska recensera den, förstås). Men i helgen läste jag novellsamlingen Kliniken och andra berättelser av Anna Kavan och blev totalt fascinerad. Det är inget för den som gillar spänning, berättelserna är avskalade och lågmälda men jag är ju litteraturvetare och lite av en finsmakare när det kommer till litteratur. Boken gavs ursprungligen ut 1940 men har nu översatts till svenska. Jag kom att tänka på både Sylvia Plath och Djuna Barnes, och det vill inte säga lite i min värld. Anna Kavan är lika med min nya litterära gudinna!

Jag och Jens har också sett Oliver twist, en stark och sorglig men fin film. Finns på netflix! Hur har er helg varit?

Följ mig gärna på instagram.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Litteratur, Min hälsoresa, Retro, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bilder från en ljuvlig helg med inspiration, retrofynd och god mat

  1. Lisa skriver:

    Men wow! Du ser så pigg, glad o frisk ut på bilden! Även om du skriver att du var trött. Tror bestämt ditt hårda arbete ger effekter! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s