Bilder från helgens retro inredningspyssel och matlagning

Jag har haft mycket ledigt den här veckan, vilket äntligen har gett mig tid och ork att pyssla! Under de senaste åren har jag samlat på mig (bytt, köpt) olika hyllpapper och tapetstuvar. Jag har dock aldrig haft riktigt orken eller ro till att pyssla. Den här helgen har det alltså hänt. Jag älskar ju maximalistisk, färgglad, omatchande, härlig retro inredning och kör det i hela lägenheten. Det är mycket pyssel kvar och jag ändrar och fixar mest hela tiden men den här helgen har jag gjort några härliga förändringar. Kanske kan någon annan inspireras att göra detsamma? När jag la upp några av bilderna på en stor retro inspirationsgrupp på Facebook så fick de över 90 gillamarkeringar, så jag är åtminstone inte ensam om att gilla den här glada stilen. Kolla också hashtaggen #färgförfan på instagram för ytterligare inspiration.

Drömmen för mig är att ha äkta gamla mintgröna, blåa eller gula köksluckor från 60-talet. I väntan på att det någon gång ska ske så satte jag tapetstuv respektive hyllpapper på två av köksluckorna i köket, ovanför diskbänken. För att kunna byta ut dem då och då så fäste jag dem helt enkelt med mängder av häftmassa. Häftmassa kan ju färga igenom efter ett tag, men jag tänker ändå att det här ska vara något föränderligt så det gör inte så mycket.

Det slitna badrumsskåpet klädde jag också i tapetstuvar. Det blev inte perfekt, men jag är inte så perfektionistiskt lagd och har väldigt dåligt tålamod med sådant här så jag blev supernöjd!

Bänken under micro och vattenkokare fick prydas med det här läckra hyllpappret. Det lär bli slitet efter ett tag, eftersom vi använder både micro och vattenkokare flitigt. Så jag satte fast det med häftmassa och kommer byta mot annat hyllpapper efter ett tag. Den här bilden har jag visat tidigare men jag har en del olika att välja på och fler därtill:

Skåpluckorna under micron behövde ju också piffas till lite, så där valde jag mitt favorithyllpapper (det gula) samt en liten tapetstuv. Jag satte fast dem med häftmassa bara.

När jag ändå var i farten passade jag på att byta hyllpapper på vår skäppa, där vi förvarar lim och tejp och sådant. Även lådorna ska få nytt hyllpapper i dagarna, tänkte jag. Förnyelse förnöjer!

I helgen har jag också klätt om några skrivböcker i retro hyllpapper. Inte heller det blir perfekt, en del skavanker förekommer men visst är de helt ljuvliga? För den som ännu inte är redo att färgchocka sitt hem så kanske det här är en rolig start? Jag klädde också ett par canvas/målardukar i hyllpapper och tyg, men dem ska jag visa när en ny tavelvägg är färdig. Jag hoppas ha lite ork över i veckan för att pyssla med detta. Jag jobbar ju ”bara” halvtid på bibblan, men sedan har jag andra projekt och uppdrag som tar min kraft och ska ju hinna träna, laga mat och promenera dessutom. Men om jag orkar pyssla mer så visar jag så klart bilder igen!

Idag var jag och Jens och tog en underbar promenad på Långholmen, medvetet i uppförsbackar för att jag skulle få lite flås. Jag har gett mig fan på att måttbandet ska visa ännu större minus om två veckor när det är dags att mäta igen med min PT. Jag har också, apropå dietist-samarbetet jag berättade om häromdagen, fått prova på att laga två nya maträtter idag. Jag kan inte ge recepten ännu, men visa bilder kan jag. Obs, det är extremt mycket nyttigare än det kanske kan se ut på bilderna!

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Promenad, Retro. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s