Mellan flykt och förvandling

Jag jobbar ju 50% på bibliotek, som biblioteksassistent. Sedan i höstas har den största delen av mitt arbete där handlat om att vara en del i projektgruppen (på totalt fem personer) för Botkyrka internationella bokmässa 2015. Därför kan jag inte låta bli att tipsa om den. Den är helt gratis och öppen för allmänheten på torsdag och lördag (23 och 25 april) i Hallunda bibliotek och Folkets hus.

Vilken betydelse får geografiska, kroppsliga och påhittade gränser för människor, samhället och i berättelser? Botkyrka Internationella Bokmässa 2015 vill rannsaka hur litteraturen och språket tar sig an flykt och följder av att fly. Därför är temat Mellan flykt och förvandling. Följ gärna #bib15 i sociala medier.

På torsdag är det invigning på kvällen med bl. a författarsamtal med poeten Warsan Shire, poesiuppläsning, vernissage, mingel osv. På lördag är det aktiviteter hela dagen, för både barn och vuxna: Workshops (serieworkshop, skriv poesi, måla akryl eller – om du är barn – gör en egen barnbok!), uppläsningar, samtal och massa annat. All info samt program finns här.

Med det sagt ska jag nu strax iväg och träna med PT, första riktiga passet. Jag kan inte låta bli att bäva en aning, med tanke på den träningsvärk jag hade efter vår halvtimme sist. Men det blir kul! I övrigt bjuder dagen på städning, pyssel, matlagning, promenad och i bästa fall lite läsning.

Annonser
Det här inlägget postades i Litteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s