Första gången hos PT – nu kör vi!

Idag var jag hos PT:n för första gången. Jag lovar att ni ska få följa processen, räknar med framsteg framförallt på värken-i-kroppen-fronten. Idag tränade vi inte utan pratade mest. Hon mätte min puls, och tog mina mått på armar, rumpa, lår och mage. Jag har ju en klockren äppelkropp så magen är i allra mest omfångsrika laget.

Det som är bestämt hittills är att vi kör tre gånger i veckan i några veckor. Därefter kommer vi köra två gånger i veckan samt att jag kommer köra något pass. Jag älskar verkligen danspass och har saknat det så det blir antagligen dansaerobics och liknande, kanske street dance.

Vi kommer inte att fokusera på vikten. Därför kommer jag att väga mig en gång i månaden bara. Måtten kommer vi ta ungefär varannan vecka. Detta beror förstås på att muskler väger och att det därför inte tjänar så mycket till att stirra sig blind på vågen i det här läget.

Nästa gång ses vi på onsdag. Då kommer jag få någon slags matplan, samt träningsplan. Dock kommer jag inte få exakt vad jag ska äta, eftersom det gör att jag möjligen tröttnar i längden och att det blir ännu en quickfix-metod där jag går ner och sen upp igen. Det vill vi undvika till varje pris!

Jag känner mig peppad. På onsdag kör vi vårt första riktiga pass, efter det berättar jag mer. Nu på kvällen har jag varit och hämtat en (till) stringhylla och nu ska jag och Jens kolla på Jordskott. Har ni sett den serien på SVT Play? Ruggig och spännande. I vanliga fall gillar jag inte alls den typen av serier men den här har jag liksom dragits in i nu!

I morgon utlovas retro inredning här i bloggen. Nya saker har tillkommit hemma, vilket gör att jag lite smått är i himmelriket. Följ mig gärna på instagram, apropå det!

Annonser
Det här inlägget postades i Planering. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Första gången hos PT – nu kör vi!

 1. Nettan skriver:

  Dumheter! Muskler och fett väger exakt lika mycket! Mina fördomar om sats-pt:ar stämmer mer och mer…

 2. Anne skriver:

  Fett förvandlas till muskler och väger mer.
  Muskler väger inte mer än fett utan ett kilo muskler väger lika mycket som ett kilo fett. Ett kilo muskler har däremot en mindre volym och tar mindre plats än ett kilo fett. Musklerna är kroppens kraftverk och ju mer muskler du har, desto mer energi förbrukar du.

 3. Anne skriver:

  Inlägget innan är översta raden alltså rubriken på en myt.

 4. Katarina skriver:

  De tidigare inläggen visar på vissas behov av att missförstå i alla lägen och inte ha förmågan att missförstå rätt. Självklart vet alla att ett kg är ett kg. Så dumt att ens påpeka det…suck. Det vi talar om här är att en person som tränar, får mindre omfång och hälsosammare kropp inte nödvändigtvis ser det på vågen, eftersom muskler har en högre densitet än fett. Den som då ändå använder vågen som måttstock på framgångar på hälsofronten riskerar att bli – på felaktiga grunder – besviken. Detta fattar alla att tolka texten som, förutom de som ligger inom autismspektrum. Då är det iofs helt förståeligt att ni inte kan tolka texten eftersom det är en del av tillståndet; en oförmåga att kunna tolka eller en oförmåga till det som vi normalstörda säger ”att missförstå rätt”. Men det är ok, jag kan fortsätta att förtydliga för er som inte kan tolka texter i en social kontext.

 5. Katarina skriver:

  Oh, på tal om tidigare inlägg så påminner det mig om att tipsa om en fantastiskt rolig bok! Projekt Rosie heter den och är skriven av Graeme Simsion. 🙂

 6. Lisa skriver:

  Det låter som ett bra PT-upplägg! Lycka till!

 7. Lisa skriver:

  och SÅ kul att du börjar dansa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s