Bytt är bytt!


Mitt senaste byte, läs mer om det längre ner i inlägget!

Svämmar ditt vindsförråd över av saker du inte mäktar med? Har du fler tunikor än du hinner använda? Eller oöppnade förpackningar med hudkräm som du impulsköpte i höstas men inte kommer hinna använda? Min rekommendation är: Släng inte sakerna på tippen! Byt bort dem i stället.

Under de senaste två åren har jag haft som hobby att byta grejer mot andra grejer. I början var jag så begeistrad av nyhetens behag att det blev lite FÖR mycket av det goda, det ska ju inte vara ett stressmoment i vardagen liksom. Min impulsiva personlighet gjorde att jag bytte till mig en himla massa saker som jag kanske egentligen inte ville ha eller hade användning för, och då fick jag byta dem vidare. Nu har jag hittat en mer lagom nivå. Några gånger i veckan blir det oftast att jag byter grejer med någon. Det går ju fort – man ses på en förbestämd plats och har bestämt i förväg vad som ska bytas. Sedan byter man och säger hejdå. Inte så krångligt. Bytena sker via en Facebook-grupp för Stockholmsområdet, där jag är väldigt aktiv. De flesta städer har idag en bytesgrupp. Om din stad inte har det – varför inte starta en? Det sprids ganska fort eftersom det här är något som uppskattas av MÅNGA. Om någon vill byta till sig – säg – två mattallrikar av mig och inte har något jag söker, så går det att lösa genom att personen ger mig några förbrukningsvaror jag behöver istället (typ kaffe osv). Så även om det ibland är tidskrävande går det ofta att hitta fram till ett byte.

Jag tänkte nu, som inspiration, berätta om mina byten lite då och då här i bloggen. Nu i veckan bytte jag till mig (av en och samma person) bokmärken (som jag ska ha till konst), paraplyställ, två förvaringslådor och en liten skål med sked till flingsalt. I gengäld fick personen några böcker, en annan förvaringslåda, fint mönstrat papper och ett uppläggningsfat! Vi var båda sjukt nöjda med bytet och nu står paraplystället i hallen och förvaringslådorna i klädkammaren, redo för användning.

Har ni provat att byta grejer?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bytt är bytt!

  1. Anne skriver:

    Älskar hur fina dina ögonbryn blev!! Var gick du och gjorde det och vad kostar det? Vet att det inte har med inlägget att göra men måste fråga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s