Porslinsdregel, konstnärligt dregel och inredningsdregel

Ja, ursäkta, det blev visst en himla massa dregel här på kvällskvisten. Men ändå!

1. Konstnärligt (inombordsligt) dregel
Vi har faktiskt sagt upp vår konstnärsateljé. Vi hinner vara där alldeles för lite och i mitt liv måste jag just nu prioritera träning och kosthållning och där blev det oftast en dålig, oplanerad kosthållning. Dessutom kostar den en hel del och det är inte värt det med tanke på hur läskigt sällan vi orkar/hinner/kommer oss för att ta oss dit. Jag tror på att ha en plats för sitt skapande, samtidigt kräver det då att man också har tid och ork att använda sig av den. Det faktum att vi har sagt upp ateljén, och nu har den i tre månader till, har gjort att jag nu i kväll plockade fram pennorna på hemmaplan för första gången på länge och ritade tre teckningar. Jag är igång igen! Det känns glädjande för jag vet att det nu kommer rassla fram teckningar som sällan förr. Följ ritandet här.

2. Porslinsdregel
Jo, hur knasigt det än låter så får mitt eget porslin mig verkligen att DREGLA. Det är en blandning av sådant jag har bytt till mig (som ni vet byter jag grejer ganska aktivt), köpt på loppisar och köpt i retroaffärer. Bara dessa uppläggningsfat/skålar som vi har i vår ägo är ju en ren njutning för ögat. Jag är också en sucker för att med flit o-matcha så jag är inte typen som dukar med tre likadana tallrikar eller tre likadana glas. Jag tror på att more is more och färger gör ögat glatt och själen en aning gladare! Dessutom måste det vara retro förstås. Alla dessa och många andra använde jag på mitt 30-årskalas, vilken fröjd!

3. Inredningsdregel
Då och då går jag och Jens och fikar på Vurma på Birgerjarlsgatan. För övrigt har just kafét Vurma följt mig ända sedan gymnasiet. Då brukade jag och mina gymnasievänner ibland gå och fika på Vurma i Vasastan, snett mittemot vasaparken. Sedan har jag ofta fikat på vurma på Kungsholmen samt även den vid Hornstull. Den på Birgerjarlsgatan är mer restaurang-aktig men det går så klart bra att fika där också. Och inredningen är en fröjd för öga och sinne, tycker jag. Se några exempel ovan (och nej, jag är inte sponsrad, I wish, haha!).

Idag har jag för övrigt lagat bra mat, promenerat en timme, städat lite (med betoning på lite), påbörjat Svält av Knut Hamsun, tränat och resten av tiden mest gått runt och inte fått så mycket gjort. Ganska nöjd ändå!

PS: När vi ändå håller på! I måndags var jag med jobbet på studiebesök i Sandviken, på ett ställe som heter Trampolinen för barn och unga. De unga har själva fått vara med och påverka inredningen. Och kids fattar ju det där med färg, blandat osv. Jag skulle så klart inte själv vilja ha så hemma, alldeles för modernt. Men det är perfekt för ett barn- och unga-ställe! Kolla vad fint:

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Teckningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s