Hos frisören!

Idag och i morgon är jag ledig, så underbart! Eller ledig och ledig, jag har ett födelsedagskalas att förbereda. Just nu sitter jag osminkad hos frisören och ska göra slingor och klippa mig. Senare idag ska jag träna, städa, promenera och handla samt förhoppningsvis hinna färga ögonbrynen. Och byta till mig ett retroöverkast. Nästa vecka fyller jag 30 och det ska firas förstås!

Har ni tips på enkel kalasmat att laga/bjuda på? Jag kommer även att bjuda på sötsaker och alkohol. Bara för att jag inte får äta sådant ska ju inte andra behöva lida liksom. Det som är kvar i slutet av kvällen skickar jag hem med sen sista gästen har jag tänkt, för det är inte lika lätt att stå emot kakor på söndagsmorgonen…!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hos frisören!

 1. Szofia skriver:

  Gör en härlig hälsosam buffé! Spontant brukar man ju vilja bjuda på socker men de flesta brukar uppskatta färgglatt och fräscht! Typ fruktsallad med kvarg (smaksätt med vaniljstång). Grönsaksstavar med massa goda dippsåser. Lite lyxiga knäckebröd (kanske med kanel eller havssalt) och hummus eller baba ganoush att lägga på. Nötter av alla sorter (typ gå bananas på någon orientalisk affär). Vill du ha mer matigt går det ju att göra goda sallader, skära upp korvbitar att sätta på pinne…hmm nu blir jag hungrig 🙂
  Och allt detta är sådant du inte måste slänga eller ge bort om det blir över!

 2. Anna skriver:

  Så härligt med ett besök hos frissan! Hoppas du har haft en fin dag. 🙂

  Tabbouleh är toppen som bjudmat och alltid så himla fräscht och gott. Perfekt att det går att förbereda dagen innan. Och några skålar vid sidan med tillrxempel oliver, granatäppelkärnor, fetaost. Och ett stort fruktfat eller fruktspett till kaffet. Och kanske en ruta mörk choklad. Bubbelvatten piffat med frukter/bär och citronmeliss till. Och massa kärlek!:) Bara ett förslag om vad jag hade uppskattat som gäst. Förutom att få drömma mig bort i dina bokhyllor då förstås!:)

  Stor kram & än en gång, varmt tack för inspiration! Du är fantastisk!! Heja dig.

  Kram

 3. Lisa skriver:

  små snittar är alltid festligt och lätt att göra! T.ex. genom att köpa färdigskivad pumpernickel (små runda mörka brödskivor) och så göra en sådan här röra eller något liknande, egentligen funkar ju typ vad som helst på! http://www.tasteline.com/Recept/Kavringsnittar_med_parmesancreme. Paj är bra om man vill laga mat till många, och vill man göra en smalare variant kan man byta ut den tjocka pajdegen mot filodeg, då slipper man dessutom knåda ihop degen. Tabbouleh var ett bra tips! Goda sallader och en härlig ostbricka är heller aldrig fel. Lycka till!

 4. Lena skriver:

  Jag föreslår Italiensk buffé med tex honungsmelon med skinka. Tomat och mozarella, pastasallad el någon annan grönsallad. Addera quinoa och bönor för en matigare sallad, jordgubbar, vindruvor, oliver, tapenade, lite ostar, kex och ev bröd. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s