Mina första brödfria dagar

Hörni, det blir väldigt mycket mat och hälsa här nu och mindre litteratur, retro inredning osv. Men det andra kommer så klart tillbaka, eftersom det är en konstant del av mitt liv. Jag är bara extra fokuserad just nu och känner att jag äntligen – ÄNTLIGEN, det var väl på tiden! – börjar få ordning på de olika matrelaterade pusselbitarna. Idag har jag verkligen varit hungrig som en varg och jag misstänker att det har att göra med att jag inte pepprar kroppen med bröd i olika former och framförallt knäckebröd (mjukt bröd har jag ändå inte ätit såå mycket av sista året, om än sista veckorna). På eftermiddagen var jag till och med nära att köpa CHOKLAD, till min egen stora förvåning. Eller nära och nära, jag tänkte på det. Men jag stod emot. Och nu känns det otroligt skönt så klart.

Jag hade med mig massa små morotsbitar och 15 mandlar i en matlåda som utgjorde mellanmål. Jag hade med mig smarrig linsröra med belugalinser och kyckling (tips från bloggläsare för några veckor sen, SÅ gott) som jag lagade igår kväll till lunchlåda. Och nu på kvällen stod jag sent och lagade kycklinggryta med bönpasta att ha med i matlådan i morgon. Det var en ganska jobbig dag idag med långmöte på förmiddagen, sen långmöte på eftermiddagen och sen följde jag med Jens till tandläkaren som stöd (han är tandläkarrädd, stackarn! Vet dock inte hur mycket mitt babbel hjälpte, men kanske en aning, hehe). På kvällen pallrade jag mig ändå ut på promenad och nu sent fick jag fixa matlåda. För jag har bestämt mig. Det blir inga mer snabba lösningar, kafémat, grillade mackor, lura mig själv och tro att jag är nyttig fast jag inte är det.

Jag känner mig tung och tror att jag har gått upp i vikt och känner bara: Nej, nu får det vara nog med att lura mig själv. I morgon ska jag, som jag tidigare nämnt, bli utbjuden på middag av en vän som vill fira att jag fyller 30 nästa vecka och då kommer jag äta bröd (enda undantaget på brödfronten, vilket jag också nämnde) men då ska jag också promenera en och en halv timme i morgon och träna på eftermiddagen. This is it, helt enkelt. Jag ser fram emot att kunna ha fina kläder och slippa den erbarmliga smärtan i knän och leder. Brödförbudet är en prövning för mig, men det känns så rätt! Det är verkligen ett stort steg i rätt riktning på min hälsoresa. Det leder också till att jag tvingas planera mellanmålen på ett helt annat sätt varje morgon, och det är bra!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina första brödfria dagar

 1. Pea skriver:

  Du är en sann krigare! Jag vet hur svårt det kan vara när sug och envisa tankar om allt man har lust att äta men ”inte borde”, kickar in. Jag brukar dagdrömma varje dag om hur det känns i kroppen att ha leva som jag vill leva, hur det känns att ha nått mitt mål. Att öva på att se framför mig hur jag ser ut, mat jag väljer att äta, kläder jag köper etc. Det är inspirerande tycker jag!

  Jag är även av den sorten som kör på ”allt är tillåtet”. Förbud för mig fungerar tvärtom nämligen, och det slutar som regel bara med att jag moffar i mig ännu mera i ren frustration och provokation av mitt eget förbud..hehe…människohjärnan alltså… 🙂 – alla lika, alla olika.

  Du ska veta att jag får mycket inspiration, tröst, pepp och empati på din blogg i min egen vardag. Att du är så rak med din resa mot ett hållbart, sundare liv, om att vägen är krokig, det är så skönt. För vi människor är inga maskiner, vi är kött, blod, känslor och präglingar och samtidigt fulla av möjligheter att förändra! ❤

  Heja dig! Heja oss! 🙂

 2. Anna B skriver:

  Heja dig!
  Jag har samma problematik och har också nästan helt uteslutit bröd ur kosten. Går helt ok att stå emot, men när man väl börjar är det ett helvete, det triggar igång hela karusellen! Tänkte bara tipsa om att göra storkok!! Även om det är bara du som ska äta så gör ett kilo kyckling på en gång och frys in i portionsförpackningar så är det jätte lätt att ta fram vid behov. Dagen efter kanske du gör en linsröra som du också fryser in osv, sedan finns plötsligt en himla massa rätter att välja på (så man slipper äta samma för många dagar i rad och riskera att tröttna!) Lycka till! Du är grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s