HYLLVÄRMARÅRET 14

Jag har funderat en del på min läsning 2014 och kommit fram till följande:

Med tanke på den underbara hög recensionsexemplar som bara ligger och väntar på mig, så lär årets första två månader mest ägnas åt dessa.

Därefter, och även lite dessförinnan, kommer jag att fokusera på att läsa de titlar jag har hemma. Tidigare kallade jag den grejen för Projekt kill hyllvärmare. Men nytt år kräver ny inspiration och också lite förändringar. Jag vill inte att läsningen ska kännas som ett måste, vilket den faktiskt tenderade att göra med Projekt kill hyllvärmare. Därför utvidgar jag nu mina möjligheter till att välja på känsla i stunden. Jag räknar helt enkelt ALLA mina olästa böcker som hyllvärmare i år, även om det är karameller jag har sparat på eller böcker jag bara ägt i ett halvår. Och väljer en i taget bara. På så sätt blir det här ett fritt läsår, samtidigt som jag fokuserar på att läsa böcker jag redan har hemma (och försöker att inte låna så mycket på bibliotek, köpa osv). Det är ett måste, jag vågar inte ens tänka på hur många olästa böcker vi har här hemma, men jag vet att talet överstiger 200 stycken. Den som vill haka på i HYLLVÄRMARÅRET 14 är välkommen att göra det, reglerna är ju lika fria som enkla: Läs främst de olästa böcker du har hemma, välj själv i vilken ordning och vilket omfång!

Jag har börjat lista alla olästa jag har i en anteckningsbok, för min egen skull, och det fick mig både att dregla och bli lite stressad på samma gång. Men jag tror detta blir bra. Just nu avnjuter jag Tiden second hand av Svetlana Aleksijevitj. Jag kommer fortsätta med inläggsserien Bestående intryck. Troligtvis blir det först i slutet av januari som jag kommer ikapp med bloggandet om tidigare lästa böcker. Jag kommer i dagarna att publicera de allra bästa och sämsta böckerna jag läste under 2013 också, det blir kul. Gott nytt år!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till HYLLVÄRMARÅRET 14

 1. bokdivisionen skriver:

  Haha, och jag som precis har tänkt om (kommer ett inlägg imorgon om detta) och gått från tanken att inkludera alla olästa böcker till att faktiskt bara betrakta dem som hamnat i min ägo 2012 eller tidigare som hyllvärmare. Men jag ställer heller inga krav på mig själv om hur många jag ska läsa eller i vilken ordning etc utan vill bara uppmärksamma för mig själv att jag faktiskt har olästa böcker hemma (om än bara ca 70) så i princip gör vi ju samma sak då! Fast jag kommer att sätta en liten hyllvärmaretikett på de böcker jag läst som just är från 2012 eller äldre och de från förra året ska jag bara läsa ändå! 🙂

 2. feeejay skriver:

  Jaaaaa, jag ska också köra på detta!

 3. Jag har också säkert 150+ olästa böcker hemma, och tror fortfarande att jag skaffar fler än jag läser (kanske? Tror att jag blivit lite bättre på det i alla fall). Tänk om en skulle våga utlysa en konsumtionsfritt år? (Nåja, det kommer inte hända. Haha)

 4. Cinnamon skriver:

  Jag skulle uppdatera Mina olästaböcker-listan och upptäckte att jag hade 200 olästa fysiska böcker + en massa på Kindle. Så nu ska jag låta bli att låna böcker från biblioteket under det första halvåret och fokusera på mina egna böcker. Jag ska göra mitt bästa att inte köpa några fler böcker också. Så det låter ju ungefär som din utmaning. 🙂

 5. Ping: Årets bästa läsutmaningar | Bibliophilia

 6. Jag är redan på;) Påbörjade mitt sk Projekt Hyllvärmare i slutet av förra året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s