Bestående intryck

Detta med att jag inte har publicerat julkalendern på några dagar var egentligen inte avsiktligt, utan beror på att jag har haft fullt upp och inte vill slarva fram inlägg bara för sakens skull. Istället vänder jag det till något positivt och publicerar imorgon många luckor på en gång, som en härlig läsboom dagen före dopparedagen. Jag är faktiskt ledig imorgon och tänkte, förutom att göra fina paket, läsa och koppla av. Och blogga.

Men nu tänkte jag konstatera något helt annat. Jag har ju som princip att skriva om allt jag läser på Ord och inga visor. Men i våras hade jag (som bekant?) en gigantisk läs- och bloggdipp, vilket gjorde att jag hamnade efter på alla fronter. Det blir orealistiskt att blogga på ett intressant sätt om en bok jag läste i januari och därmed inte har så färsk i minnet. Därför gör jag såhär med de ännu obloggade men lästa böckerna: Vissa får egna inlägg, de jag har läst nyligen och kommer ihåg mina känslor kring. Andra buntar jag ihop under inlägg på temat Bestående intryck. Istället för nöd-skrivna kortrecensioner så skriver jag om hur jag minns dem idag, ett tag efteråt, och mina känslor kring dem. Kanske roligare att läsa också på ett sätt, men framförallt nödvändigt. På så vis börjar jag 2014 på ett tomt blad och kan blogga om en bok så fort jag läst ut den.

Apropå 2014, jag kan hinta redan nu om att jag kommer köra HYLLVÄRMARÅRET 14. Den som vill får gärna haka på, jag har ju kört Projekt kill hyllvärmare och detta anknyter till den grejen fast i lite friare form.

Och hörni – vilken grej igår med alla inlägg i #bokbloggaremotrasism, helt underbart. Eller snarare: HELT UNDERBART (jo, jag gillar versaler när det är versalläge och det är det sannerligen här). För att inte tala om 16.000 personer som idag i Kärrtorp (och ännu fler i andra delar av landet) sade: INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR. Och hör sen!

Nu ska jag läsa ut Sara Beischer-boken jag för närvarande håller på med. Därefter har jag bara några bibblanböcker kvar i hemmet (det har varit kämpigt att inte låna fler som timvikarie på bibliotek). Sedan hägrar endast recensionsexemplar och hyllvärmare, plus ljuvliga cut the crap-böcker.

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bestående intryck

 1. Tess skriver:

  Precis en sådan hyllvärmarutmaning behöver jag (och efterlyser sådana i ett tidsinställt inlägg på bloggen imorgon) så det vill jag gärna höra mer om. Och ”Bestående intryck” känns genialiskt – kanske snor det lite 😉

  • Du får gärna sno men du kan ju skriva att inspirationen kommer från mig. Hihi. Jag har haft projekt kill hyllvärmare i flera år så det finns mycket att läsa om det på bloggen. Tidigare har jag gjort så att jag har delat in mina hyllvärmare i omgångar med tre böcker i varje. Så har jag presenterat en omgång i taget, läst böckerna och sedan kört en omgång till. Men nästa år tänker jag köra en hyllvärmare i taget istället. Då kan jag börja smygläsa lite i nästa innan jag presenterar den och märker jag att jag inte vill läsa boken kan jag bara göra mig av med den och behöver inte plåga bloggläsarna med den informationen 🙂 Men haka på i HYLLVÄRMARÅRET 14 eller så kör du projekt kill hyllvärmare, beroende på vad som passar dig bäst. Innebörden är ju densamma 🙂

   • Tess skriver:

    Självklart ska geniet bakom det genialiska få credden 😉 Tänkte mer på sättet att ”bli av med” skrivandet om böckerna – känns alltid som om man ligger efter, inte sant!

    Sen de här jävla hyllvärmarna – som jag fyller på med nytt hela tiden. Måste hitta ett sätt att beta av dem…

    • Haha det var inte så jag menade. Ja, jag ligger verkligen efter nu men ska bli skönt att komma ikapp så att man kan blogga om en bok när den är utläst liksom. Ja men kör på HYLLVÄRMARÅRET 14 då, då kommer du få dina hyllvärmare lästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s