Novellix-julkalender, lucka 17: Migrän

DSC_0598

Även om jag själv lider av ganska medelmåttig huvudvärk emellanåt så kan jag inte föreställa mig hur det är att ha migrän. Det är säkert fruktansvärt jobbigt, man har ju hört om folk som får ligga i ett mörkt rum med neddragna rullgardiner flera dagar. Usch. Samtidigt är jag inte så där jätteintresserad (obs, underdrift, jag är extremt ointresserad) av att läsa om sjukdomar jag inte har av flera skäl, som jag först tänkte lista här men som jag skippar.

Hur som helst så är Arne Dahl-novellixen Migrän en enda lång berättelse om en man som har migrän, så till den milda grad att den får honom att hallucinera. Tyvärr är berättelsen varken särskilt spännande eller inslagen av brott särskilt relevanta/logiska. Istället uppfattar jag det som en 30 sidor lång beskrivning av illamående, blixtar framför ögonen, färgkombinationer som svischar framför huvudpersonens synfält, förvirring, stress, ångest, smärta, huvudvärk. Varvat med tillbakablickar på diskussioner om vad migrän är och ordets etymologi. Och så är det sedlar och rån och k-pistar mitt i allt, och jag bara: QU’EST-CE QUE-CA?

Jag ljuger inte ens när jag säger att jag fick huvudvärk av att läsa den här novellen. Nu ska jag dricka ett glas mjölk.

Annonser
Det här inlägget postades i Novellix. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s