Poesiutopi

0213_ginsberg_460x276

Igår när man ropade ut budskap över alla linjer i hela Stockholms tunnelbana, fick jag en oemotståndlig idé. Den blev bara en simpel fb-uppdatering men jag kan inte låta bli att dela med mig:

Tänk om SL bestämde sig för att en enda vecka varje år ha poesivecka. För att göra något annorlunda, för att stötta en konstform som når alldeles för få och för att överraska trötta resenärer. Varje morgon och varje kväll i rusningstid under denna vecka skulle man låta en etablerad och en oetablerad poet läsa upp några dikter var i högtalarna. Tänk er vad människor skulle stanna upp i sina stressade steg. Kanske skulle många irriteras och höja musiken i sina hörlurar. Andra skulle upptäcka något helt nytt och annorlunda. Ytterligare andra (undertecknad till exempel) skulle tajma in att stå mitt på centralen precis när dikterna lästes upp. Oavsett hur reaktionerna skulle bli, tror jag ingen skulle lämnas oberörd av en sådan grej. Något att pitcha för SL kanske?

Apropå poesi, ni glömmer väl inte bort min poesiutmaning om att läsa en diktsamling i månaden? Själv har jag glömt bort den men de senaste månaderna har jag läst fler än en per månad, så behovet av utmaningen är inte lika stort för min del just nu.

Annonser
Det här inlägget postades i Poesi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s