Novellix-julkalender, lucka 3: Fantasy

DSC_0412
Fantasy av Malte Persson.

Det här är en otroligt svår novell att åstadkomma någon form av recension kring. Mitt spontana intryck var att jag inte gillade den, men jag tror att det har att göra med att jag inte kunde greppa den. Jag kunde liksom inte ta till mig den på ett begripligt sätt. Det är ingen klassisk prosaisk novell, detta, utan ett förvirrande stycke reflektioner från en kvinnlig huvudkaraktär som i sig verkar både förvirrad och lite ogripbar.

Hon pratar hursomhelst med två perifera figurer som hon kallar för Den Sorgsne Prinsen och Dvärgen. Aldrig så att de hör, men det är så hon placerar dem i sitt minne. Den Sorgsne Prinsen blir hon bjuden på drinkar av på en bar och trots att han egentligen inte alls är hennes typ så följer hon med hem till hans av datorer blinkande vrå av världen. Han börjar berätta för henne om märkliga – och här blir det stopp igen, eftersom novellen är så pass kort och jag vill inte avslöja något. Men det är otroligt rörigt och hoppigt och tjejen vill göra en Hollywood-film och hon är allmänt stureplanig på ett halvt skymtande sätt, men varför är det relevant för berättelsen och vad är det här för berättelse? Fantasy är det åtminstone inte. Eller?

Antingen var jag i fel sinnesstämning igår kväll när jag läste novellen eller så var den helt enkelt inget för mig. Troligtvis det sistnämnda.

Annonser
Det här inlägget postades i Novellix. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s