Att vara bokhorepraktikant

Jag har ju som sagt fått den stora äran att gästblogga på Bokhora i november. Det har varit jätteroligt! Det jag kan sakna i allmänhet i bokbloggsvärlden är att folk (mig själv inkluderad) kommenterar så otroligt mycket mindre än för bara några år sedan. Jag antar att det beror på att många surfar via telefonen och att det då uppfattas som krångligare att kommentera än via en dator.

Hursomhelst!

Mitt första inlägg på Bokhora handlade om min väg till debuten med Thrillerliv. Hur det gick till när jag fick reda på att den skulle bli utgiven och hur gången sedan såg ut fram till färdig roman.

Mitt andra inlägg handlade om att jag tror att vi är redo för ren fiktion igen. Jag hör till dem som älskar Knausgård men som nu känner att den autobiografiska eran har nått vägs ände. Vi behöver Lagerlöfska fantasifulla sagor för vuxna (utan att de för den sakens skull blir fantasy).

Mitt tredje inlägg handlade om poesi och hur jag tycker att den bör slitas ner från kristallkronorna och tillhöra alla. Att man inte måste ha tillgång till en massa termer och historik för att förstå sig på poesi. Det är den perfekta nutidslitteraturen!

Mitt fjärde inlägg, som publicerades idag, har rubriken ”All litteratur är politisk” och handlar om just det. Att litteratur inte måste handla om sociala orättvisor och problem för att vara politisk – att också den litteratur som berättar om champagnesippande och shoppande brats är politisk.

Tack för den här gången, Bokhora!

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att vara bokhorepraktikant

  1. Bokbabbel skriver:

    Ja verkligen synd att vi har blivit sämre på att kommentera, och för egen del beror det ENBART på att jag läser inläggen på mobilen och att jag sedan borde komma ihåg att gå tillbaka och kommentera.
    Fast vad gäller inläggen just på Bokhora får de ju å ena sidan större genomslagskraft men samtidigt kan det ju hända att folk känner att de inte ”vågar” kommentera på en så stor site? Jag kan också känna att bokhororna själva ibland är lite dåliga på att svara på kommentarer, iofs har de massa läsare förstås, men inte överdrivet många kommentarer ändå (även om jag vet att det är tidskrävande att svara på kommentarer. Men roligt, och väldigt viktigt, upplever jag själv)

    • Ja precis, jag läser inte ofta bloggar på mobilen utan facebookar och twittrar + mejlar bara där så jag borde verkligen bli bättre på kommenterandet, det är ju en så viktig del av bloggkommunikationen och egentligen något av det roligaste med det, annars kunde man nästan skriva för hand i en anteckningsbok. 😉 Men bara nästan, man har ju statistiken att knarka också, haha. Men mjaa, du kan ha en poäng gällande bokhora men samtidigt kommenterade ju MASSA folk hos dem för bara ett par år sedan, jag tror det är en allmän trend att folk orkar kommentera mindre och mindre, vilket ju verkligen är supertråkigt. Å andra sidan kommenterar väl folk lika aktivt på fb fortfarande. Jag ska härmed försöka komma ihåg att kommentera mer som i de forna dagarna. Mvh fellow bloggmormor. 😉 (och oh the irony att jag svarar på din kommentar först nu liksom!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s