Det här med att skaffa sig högar och åter högar

Jag och mina system för läsning, som alltid faller samman nästan direkt. Min svaghet för listor, liksom. Som om jag medvetet placerar mig i läsrelaterat klister så att jag måste klura ut ett sätt att återgå till ”normaliteten”. Vad fan svamlar jag om? Jo, att jag ju har lånat DRÖSVIS med böcker sedan jag började jobba som timvikarie på bibliotek, efter att inte ha lånat nästan några böcker på bibblan alls i vuxen ålder. Med några undantag.

Så nu känner jag ju att jag först och främst måste läsa bibblanböckerna, eftersom de har ett bäst före-datum (återlämningsdatumet, that is). Samtidigt har jag fått hem högvis med recensionsexemplar som bara verkar så sjukt lockande. Så efter att ha knåpat ihop olika listor under veckans lopp, har jag nu beslutat mig för att göra något helt annat:

Läsa det som faller mig in, av alla dessa lockande böcker. Just nu känner jag mig söndagstrött och orkar bara läsa serier. Ja men så passande att jag har Lena Ackerbos Fucking Sofo halvläst här intill mig.

Är ni lika systematiseringsgalna (eller bara galna) som jag när det kommer till litteraturkonsumtion?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Det här med att skaffa sig högar och åter högar

 1. Carro skriver:

  Jag lånar ganska mycket på biblioteket och tycker ibland att det kan vara skönt att de har ett återlämningsdatum, för då blir de verkligen lästa! Till skillnad mot mina böcker i bokhyllan som bara står där och hamnar sist i kön hela tiden.. 😉

  • Ja, det har jag också märkt, det har du faktiskt rätt i. Men jag funderar på att börja låna mer och sen om jag gillar en bok så köper jag den efter att jag har läst den som bibblanbok. Jag vill ju ÄGA alla böcker jag gillar men gör mig av med alla böcker jag har läst och inte gillar. Man skulle spara en instans på det sättet liksom. 😀 får väl se om jag lyckas någon gång… i en framtid…

 2. Anna skriver:

  Jag lånar endast på bibliotek. Ser ingen större anledning att köpa böcker! Det hade naturligtvis varit roligt att gynna våra älskade författare, men som student hade jag varit ruinerad vid det här laget med sådana vanor 😉

  Jag gör inga listor , men jag har en del ”tvångstankar” som både peppar men ibland deppar en … Klassikern ”Måste läsa ut en påbörjad bok (innan jag börjar på en annan” men även ångesten över att läsa för lite aktuell facklitterär politik etc … För att ni nästa stund några att jag inte njuter av de där underbara glittrande romanerna som får en att vilja leva (och skriva!) 🙂

  Känns det igen?

  • Anna skriver:

   Det här är den rätta mailadressen 🙂

  • Nej jag har inte sådana där tvångstankar riktigt längre, jag ger en bok 50 sidor. Är den inte bra då så läser jag inte vidare. Får snarare ångest av att tvingas läsa skitböcker. 😛 Och jag älskar att köpa böcker också, så det tänker jag verkligen inte sluta med! det är värt att lägga pengar på om något tycker jag, hihi.

 3. Bokbabbel skriver:

  Gör lite mentala och fysiska listor eftersom jag älskar listor, men håller ändå hårt på spontaniteten och känslan! Fast härligt är det att planera semesterläsning, som jag snart ska få göra! Längtar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s