Jag vill ha mera ändå

Rubriken är ett subtilt Thåström-citat för den som undrar. Vad vill jag ha mera av då? Jo, kvalitetslitteratur som skär in i mina nerver och manar mig till eget skrivande, som samtidigt gör att jag inte kan sluta läsa. Det är helt enkelt dags att blåsa liv i den gamla dängan CUT THE CRAP-BÖCKER. Det är sådana böcker som jag nästan vet att jag kommer älska men som jag liksom sparar på, trots att jag har dem olästa hemma. Som jag läser vid lyxiga tillfällen då jag vill unna mig något ljuvligt i litteraturväg.

Jag har irriterat mig på att bloggen känts så ytlig på sistone, och funderat på varför. Jag tror det är för att jag har mycket att tänka på på alla håll och kanter. Jag har kommit igång med bloggandet igen på riktigt men orkar liksom inte uppbåda den energi som krävs för att skriva något verkligt relevant. Det kan vara så. Eller så är det att jag har haft serietema och trots att serierna jag läst verkligen har väckt mullrande saker på djupet hos mig, så har jag i texterna om dem valt ett annat, mer lättsinnigt perspektiv.

Kanske kan några cut the crap-böcker råda bot på den här känslan. Jag ska fundera ut vilka jag ska ha i min läshög den närmaste framtiden och återkommer. För jag har ju även bibblanböcker, recensionsexemplar och hyllvärmare som ska bli lästa. Just nu är jag tröttare än någonsin men tänkte läsa vidare i Elfriede Jelineks Älskarinnorna som jag hittills gillar mindre än jag trott.

Vad läser ni?

Annonser
Det här inlägget postades i CUT THE CRAP. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s