SERIETEMA: Jag drar knappt på munnen

DSC_0345
Gunna Grähs – Det fräscha alternativet.

Jag har ju tidigare under min serietema-vecka (som nu blir aningen längre pga tidsbrist de senaste dagarna) att jag har lite svårt för det klassiska serie-manéret. Det är helt enkelt en smaksak, som jag tror för min del hänger ihop med att jag som barn läste serier och förknippar det här sättet att rita och berätta med barndomens böcker och tidningar. Eller så är det att jag inte är tillräckligt serienördig för att uppskatta det. I vilket fall som helst är det troligen en av anledningarna till att jag inte fastnar för Det fräscha alternativet. Jag upplever ofta att rutorna är för små och plottriga, att jag inte orkar ”sätta mig in” i det. Jag upplever också att en del av satiren känns gammal och därmed inte särskilt rolig. Detta blev alltså något av ett magplask i min serievecka. Men albumet innehåller också några höjdpunkter, ofta de större enrutingarna som täcker en sida. Som den här:

DSC_0346

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s