Seriemåsten enligt mig

Idag kommer jag publicera ett gäng serierecensioner eftersom det är sista dagen på denna vecka med serietema. Självklart kommer jag skriva om serier även i framtiden men det kanske dröjer innan jag gör det i samma koncentrerade form. Innan första recensionen tänkte jag tipsa om några seriemåsten enligt mig, utöver de jag bloggar om och gillar denna vecka.

Jag hoppade ju på serieläsandet väldigt sent, för ungefär två år sedan (eller är det bara ett? Nej, det borde vara två). Anledningen till att det dröjde så länge var att jag inte hade någon aning om dessa mer konstfulla och satiriska serier. Jag har i allmänhet svårt för det klassiska seriemanéret med små rutor, mycket detaljer och ibland händelseförlopp utan text till. Är du som jag? Läs då istället de satiriska Malmöserierna (jo, de flesta bor i Malmö) så ändrar du säkert uppfattning.

Ja till Liv! av Liv Strömquist. Otroligt roligt seriealbum som går från A-Ö och tar upp alltifrån BARN som är som små kristdemokrater i sin traditionalism, till ARBETSLINJEN som ju är fullständigt absurd på många sätt. Såhär bloggade jag om boken.

Välkommen till din psykos av Nanna Johansson. Tramshumor och satir blandas och boken är uppdelad i detet, jaget och överjaget. Det här är en sådan där bok som bjöd på enormt många höga gapskratt. Tro’t eller ej. Jag bloggade såhär  om den.

* All I want for christmas is planekonomi av Sara Granér. Det är ganska självklart att jag tipsar om dessa tre böcker och jag är inte ensam om att ha tipsat om dem. Men de är så pass geniala att jag inte kan låta bli. Och mer tips har jag ju bjudit på under den här serieveckan. Kolla hur jag bloggade om detta seriealbum.

Vilka är era bästa serietips? Kolla gärna igenom de jag har tipsat om under veckan som gått och bege er till närmaste bokhandel eller bibliotek. Och som sagt, idag kommer ett gäng recensioner på samma tema.

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Seriemåsten enligt mig

 1. enligt O skriver:

  Håller med! Skulle också vilja lägga till Hey Princess av Mats Jonsson. Mycket bra.

 2. Jessica skriver:

  Jag läste precis ut Joanna Hellgrens andra Frances-del, som jag tyckte var bra. Jag hoppas att tredje och sista delen är minst lika bra som de andra delarna. Sedan brukar jag också återkomma till Persepolis av Marjane Satrapi.

 3. Eli skriver:

  Älskade Ja till Liv! men har inte läst någon annan på listan. Har planerat att läsa något album av Nanna Johansson snarast, dock. Jag skulle vilja tipsa om Zelda! Visserligen är det inte ett satir-album i samma stil som exempelvis Ja till Liv! och det är mer av den klassiska serietypen som du beskriver med små rutor och mycket detaljer men det är väldigt bra! Feministiskt, satiriskt, humoristiskt och väldigt befriande. Skrev om dem i lördags.

 4. Jag håller med dig och föregående talare – Persepolis är fantastisk, Hey princess och även Mats kamp är fenomenala. Och allt av Liv Strömqvist förstås.

 5. Maria skriver:

  Husfrid av Alison Bechdel! Hur bra som helst.

 6. Heya! I just wished to ask if people have just about any trouble using hackers? My final blog wordpress has been hacked and also I ended up losing a few months of hard work due to be able to no back. Do you’ve any solutions to prevent cyberpunks?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s